Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο ΣτΕ προσφεύγει το ΕΚΑ

Ζητά αναθεώρηση των διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου σχετικά με το οικογενειακό επίδομα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προτίθεται να προσφύγει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας προσβάλλοντας τις διατάξεις εκείνες του νόμου για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες περιορίζουν τις προϋποθέσεις χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στις διατάξεις: Αρθρο 12 παρ. 4, η οποία ορίζει ότι: "στην περίπτωση που ο ένας από τους δυο συζύγους λαμβάνει οικογενειακό επίδομα από οποιαδήποτε πηγή του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, δεν καταβάλλεται στον έτερο σύζυγο υπάλληλο η ανωτέρω παροχή. Αρθρο 12 παρ. 5, όπου ορίζεται ότι "στην περίπτωση που και οι δυο σύζυγοι είναι υπάλληλοι ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, η ανωτέρω παροχή καταβάλλεται στον έναν απ' αυτούς κατ' επιλογή τους, με υπεύθυνη δήλωση".

Το ΕΚΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτους και ενδεχομένως αντισυνταγματικούς τους παραπάνω περιορισμούς, επισημαίνοντας πως, εφόσον εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν σε μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και σε υποβολή τους σε εκβιαστικά διλήμματα, που μόνο τους εργοδότες θα ωφελήσουν. Οπως σημειώνει το ΕΚΑ με επιστολή του στους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας, ζητάει την άμεση αναθεώρηση των συγκεκριμένων διατάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ