Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνάντηση μαθητικού θεάτρου

Διευρύνοντας την εμπειρία ενός πετυχημένου θεσμού, των "Πανελληνίων Αγώνων Μαθητικού Θεάτρου",η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και το "Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν" σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πρόγραμμα "Μελίνα",προχωρούν φέτος (11-18/4), στη διοργάνωση "Ευρωπαϊκής Συνάντησης Μαθητικού Θεάτρου".

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου "έπειτα από την ολοκλήρωση του πρώτου πενταετούς κύκλου του θεσμού και αξιοποιώντας τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία των ετών αυτών, προχωράμε ένα βήμα πιο πέρα. Η "Ευρωπαϊκή Συνάντηση" φιλοδοξεί να καταστεί μόνιμο φόρουμ των ασχολούμενων με τη θεατρική παιδεία στην Ευρώπη και να αποτελέσει τον πυρήνα για τη δημιουργία "Ευρωπαϊκού Δικτύου Σχολικού Θεάτρου", που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών, ηθοποιών, σκηνοθετών, ηθοποιών, θεατρολόγων κ.ά.".

Φέτος η Συνάντηση περιλαμβάνει τους τομείς: Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το θέατρο στο σχολείο και παράλληλες εκδηλώσεις. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν θεατρικές ομάδες από 11 κράτη - μέλη της ΕΕ και τις Ουκρανία, Σερβία, Ρουμανία. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί (14-15/4) στη "Στοά του Βιβλίου", με γενικό τίτλο "Το μαθητικό θέατρο ως μέσο διαμόρφωσης ενός κοινού πολιτισμικού περιβάλλοντος για τη νέα γενιά των Ευρωπαίων πολιτών".Το Φεστιβάλ και το Συνέδριο θα πλαισιώσουν εργαστήρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, στα οποία θα διδάξουν σκηνοθέτες και ηθοποιοί, Ελληνες και ξένοι. Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, με τη διοργάνωση κοινών δραστηριοτήτων κατά την τελική φάση της Συνάντησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ