Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Mέρα για... κλέφτες

"Οι Κλέφτες",η ταινία του Στίβεν Φρίαρς, που θα παρουσιάσει ο ΑΝΤΕΝΝΑ στις 21.15 κυριαρχεί στην αποψινή τηλεοπτική βραδιά. Είναι, ένα δράμα, μια τραγωδία θα λέγαμε, μια σκληρή, δυνατή, νοσηρή, όμως, ιστορία. Ενα παράξενο τρίο, μια σαραντάρα που είναι επαγγελαματίας τζογαδόρος του ιπποδρόμου και που εργάζεται για τη Μαφία, ο γιός της, ένα νεαρός με μικρές φιλοδοξίες που ασχολείται με μικροκομπίνες, και η ερωμένη του, μια γυναίκα υψηλών σκοτεινών προδιαγραφών είναι τα κεντρικά πρόσωπα αυτής της τραγωδίας και αποτελούν ένα τρομερό τρίο που κατεβαίνει στα άδυτα της κόλασης για να συναντήση την κάθαρση, την εξιλεώση, και ισως τη συγχώρεση. Μια μια ταινία, που σκιαγραφεί με έξυπνο τρόπο τους τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες που τους "ενώνει" ο ατομικισμός, ο καιροσκοπισμός και η λατρεία τους για το χρήμα. Μια ιστορία που ενοχλεί και συναρπάζει ταυτόχρονα. Με την Αντζέλικα Χιούστον, Τζον Κιούζακ, Πατ Χινγκλ.

Από το MEGA στις 02.15 " Μις Σάντι Τόμσον" του Κέρτις Μπερχαρντ.

Η δεσποινίς Σάντι Τόμσον, μια καλλιτέχνις με δυνατό ταμπεραμέντο- λίγο μετα το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου- καταφεύγει σε ένα τροπικό νησί του Ειρηνικού για να αποφύγει τη δικαιοσύνη. Στο νησί, όμως, αυτό, υπάρχει μια ναυτική βάση που αναστατώνεται από την έξαλλη και αλλοπρόσαλη ερωτική συμπεριφορά της. Ενας αξιωματικός την ερωτευέται παράφορα, ενας νεαρός ναύτης το ίδιο και ένας συνηρητικός κύριος σκαλίζει το παρελθόν της και την εκβιάζει... Παίζουν οι: Ρίτα Χέιγουρθ, Χοσέ Φερέρ, και Αλντο Ρει.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 " Μέρες έρωτα" του Τζουζέπε ντε Σάντις.

Το τρίτο κανάλι στα πλαίσια του αφιερώματος του στον αξέχαστο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι πτοβάλλει την τρίτη κατά σειρά ταινία με συμπρωταγωνίστρια τη Μαρίνα Βλαντί. Η Αντζελα και ο Πασκουάλε δυο νέοι χωρικοί, δεν εχουν αρκετά χρήματα να παντρευτούν και οι οικογένειες τους αποφασίζουν πως οι δυό ερωτευμένοι πρέπει να περιμένουν μέχρι να ανθίσει ο κάμπος της τσέπης τους. Εκείνοι, όμως, κάποια μέρα νιώθουν τόσο κουρασμένοι από την ανέχεια και από τη νοοτροπία που αποφασίζουν να ξεφύγουν. Κάτι όμως θα συμβεί που θα ανατρέψει τα σχέδια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ