Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Δυναμική απάντηση στο "λοκ άουτ" των κατασκευαστών

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει τις προκλήσεις των εργοδοτών, καλεί τους οικοδόμους να προσέρχονται κανονικά στη δουλιά τους και προειδοποιεί την κυβέρνηση και το ΙΚΑ να μην ενδώσουν στις πιέσεις για την αλλαγή του τρόπου ασφάλισης. Πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη

Αποφασισμένοι να απαντήσουν δυναμικά στις προκλητικές αξιώσεις των κατασκευαστών, για κατάργηση του αντικειμενικού τρόπου ασφάλισης στις οικοδομές και στις απειλές για "λοκ άουτ" από Δευτέρα, είναι οι οικοδόμοι. Με χτεσινή της επιστολή, προς τον υπουργό Εργασίας και το διοικητή του ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Οικοδόμων τους καλεί να μην ενδώσουν στις πιέσεις. "Στην αντίθετη περίπτωση - τονίζει - θα είμαστε απέναντι για να υπερασπίσουμε την κατάκτησή μας και τον ασφαλιστικό μας φορέα, το ΙΚΑ".

Καλεί "τους οικοδόμους να πάνε κανονικά στις δουλιές τους και να διεκδικήσουν τα ημερομίσθια και την ασφάλισή τους κανονικά. Οπου συναντήσουν δυσκολίες, να ενημερώσουν τα κατά τόπους σωματεία και την Ομοσπονδία". Την Τετάρτη 9 Απρίλη οι οικοδόμοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία,διεκδικώντας μέτρα ενάντια στην ανεργία και ικανοποίηση των ασφαλιστικών αιτημάτων του κλάδου.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει σαν "θρασύτατους και ψεύτικους" τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών ότι δήθεν ο νέος τρόπος υπολογισμού της ασφάλισης των οικοδόμων είναι εξοντωτικός και επισημαίνει ότι στόχος τους είναι η επιστροφή στην άθλια εποχή, όπου εκβίαζαν τους οικοδόμους να δεχτούν κόψιμο των ενσήμων για να τους πάρουν στη δουλιά. Ωστόσο - συνεχίζει - και σήμερα πολλοί κατασκευαστές και κυρίως αυτοί που κάνουν τη φασαρία, έχουν βρει τρόπους να εκβιάζουν, πχ δίνοντας τη δουλιά σε υπεργολάβο, με τη συμφωνία να πάρει αλλοδαπούς και συνταξιούχους, να δουλέψει υπερωρίες, Σάββατα και Κυριακές για να γλιτώσουν την ασφάλιση.

Αναφερόμενη η Ομοσπονδία στον ισχυρισμό των κατασκευαστών πως η ασφάλιση των οικοδόμων κάνει την τιμή του διαμερίσματος απρόσιτη, σημειώνει: "Για το ότι οι κατασκευαστές πουλούν στις λαϊκές συνοικίες από 280.000 ως 350.000 δραχμές το τετραγωνικό μέτρο, φταίει η ασφάλιση των οικοδόμων;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ