Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Φτωχός απολογισμός - αόριστος προγραμματισμός

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (της απεσταλμένης μας ΒΑΣΩΣ ΝΙΕΡΗ).-

Με το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη της τουριστικής περιόδου που, όπως επισημάνθηκε, θα σημάνει την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ηράκλειο Κρήτης το απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού.

Σωρεία οι καταγγελίες των συνέδρων για τη βάναυση καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων, αλλά και οι ανησυχίες που εκφράστηκαν για τη ζοφερή προοπτική, που διαγράφεται για τον τουρισμό και τους εργαζόμενους σ' αυτόν. Κι ενώ εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται "στο μάτι του κυκλώνα", δεχόμενοι μια ανελέητη επίθεση, η πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), αρνείται να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων. Ετσι και φέτος παρουσίασε ένα "φτωχό" απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι παρεμβάσεις της εξαντλήθηκαν σε επαφές και συναντήσεις με τους αρμόδιους. Εξίσου "φτωχό" και αόριστο είναι και το πρόγραμμα δράσης, ένα πρόγραμμα αγκιστρωμένο στον "κοινωνικό διάλογο".

Η παράταξη της ΔΑΣ καταψήφισε τον απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης, ενώ ο επικεφαλής της και γ. γ. της Ομοσπονδίας Χ. Κατσώτης τόνισε: "Η πλειοψηφία όλο το προηγούμενο διάστημα χαρακτηρίστηκε από υποχωρητικότητα, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους εργοδότες να αμφισβητήσουν δικαιώματα, όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Για τη λύση των προβλημάτων δε χρειάζεται "κοινωνικός διάλογος", στον οποίο μας καλεί η κυβέρνηση για να συμφωνήσουμε στο πόσα θα μας αφαιρέσει, αλλά αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση και διεύρυνση των κατακτήσεων. Η διέξοδος βρίσκεται στην ανάπτυξη των αγώνων στην όξυνση της ταξικής πάλης, ενάντια στην κυβερνητική αδιαλλαξία, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ