Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το "όργιο" ασυδοσίας καλά κρατεί

Σωρεία παραβιάσεων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και "μαύρη εργασία", καταγράφουν οι έλεγχοι του Λιμεναρχείου Πειραιά στη Ζώνη

Σωρεία παραβάσεων εξακολουθούν να καταγράφονται εναντίον εφοπλιστών και εργολάβων, από τους ελέγχους που διενεργεί αυτή την περίοδο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στα επισκευαζόμενα πλοία, μετά τη φονική έκρηξη στο επισκευαζόμενο πλοίο ΕΥΓΕΝΙΑ.Συγκεκριμένα, κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τους λιμενικούς το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,σε 7 πλοία εντοπίστηκαν πάνω από 30 εργατοτεχνίτες να εργάζονται σε καθεστώς "μαύρης εργασίας" με ευθύνη των πλοιοκτητών και των εργολάβων.

Πρόκειται για τα πλοία ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2,ΙΝΤΕΡΠΡΑΝ,ΙΟΝΙΑΝ ΠΡΙΤΖ,ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ,ΕΥΡΟΣΤΑΡ,ΓΙΟΥΝΙΤΙ Ι και ΚΡΗΤΗ Ι.Η πλοιοκτήτρια εταιρία του πλοίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2, "Ναυτιλιακός Μεταφορικός Συνεταιρισμός Υδρα" χρησιμοποιούσε τους 15 από τους ανασφάλιστους εργαζόμενους που εντοπίστηκαν και άλλους 3 χρησιμοποιούσε για επισκευές ο πλοιοκτήτης του πλοίου ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ. Δεν αναφέρεται ο αριθμός των ανασφάλιστων εργατοτεχνιτών που χρησιμοποιούσαν τα συνεργεία με τις επωνυμίες "Χίλιος Σπ. και ΣΙΑ ΟΕ" και "Σ. Μακρόγλου και ΣΙΑ ΕΠΕ" για τις επισκευαστικές εργασίες στο πλοίο ΙΝΤΕΡΠΡΑΝ. Οι υπόλοιποι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνταν από τα συνεργεία "Μαρέλκο ΕΠΕ","ΤΕΞΑΛ Πιπέρογλου" και Νικήτα Ψυχάλη.

Παραβάσεις βεβαιώθηκαν ακόμα κατά του συνεργείου με την επωνυμία "Ναυπηγοεπισκευαστική Ικονίου ΕΠΕ",επειδή απασχολούσε εργαζόμενους πέρα από το ωράριο που έχει εγκριθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας. Παραβίαση ωραρίου βεβαιώθηκε επίσης εναντίον των συνεργείων "Α. Θεοφιλάτου - Γ. Δάγκαρη ΕΠΕ" και Ι. Β. ΚΑ HELLAS,που έχουν αναλάβει τις επισκευαστικές εργασίες του πλοίου ΣΚΑΪ ΓΟΥΙΝΤ.Στο φορτηγό πλοίο ΤΙΝΑ S βεβαιώθηκε παράβαση κατά των εργολάβων Γεωργίου Κουτουμάνη και Ιωάννη Γιαλούρη,επειδή εκτελούσαν ηλεκτρολογικές εργασίες χωρίς άδεια της λιμενικής αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ