Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία διαρκείας στη ΧΑΡΤ - ΕΛΛΑΣ

Οι εργαζόμενοι επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους και αντιδρούν στην προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους

Με απεργία διαρκείας απαντούν οι εργαζόμενοι της ΧΑΡΤ - ΕΛΛΑΣ στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας απέναντι στα αιτήματα τους, αλλά και στην προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους, σύμφωνα με απόφαση που πήραν χτες με συντριπτική πλειοψηφία στη συνέλευση του σωματείου τους. Πριν λίγες ώρες η εταιρία, μπροστά στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση, υποχρεώθηκε να ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει στο Πρωτοδικείο Αθήνας, για να χαρακτηριστεί η απεργία ως παράνομη και καταχρηστική.

Οι εργαζόμενοι της ΧΑΡΤ - ΕΛΛΑΣ, που απεργούν από την περασμένη Πέμπτη, διεκδικούν το σταμάτημα των απολύσεων, την επαναπρόσληψη των απολυμένων, καθώς και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Την Τετάρτη θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας τριμερής συνάντηση, όπου οι εργαζόμενοι θα πάνε με πορεία.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας έχει ξεσηκώσει την αγανάκτηση των εργαζομένων. Ο Γ. Μυλωνάκης,ο οποίος εργάζεται 20 χρόνια στην εταιρία, εκφράζει την αγανάκτησή του για την ενέργεια αυτή και δηλώνει ότι είναι "καθήκον όλων των εργαζομένων να αντισταθούν στις επιλογές της εταιρίας". "Προκλητική και παράλογη" χαρακτηρίζει η Θ. Μόσχου την ενέργεια της επιχείρησης και σημειώνει: "Θα συνεχίσουμε την απεργία μέχρι να δικαιωθούμε, έστω και αν είναι μακρόχρονη", τόνισε η Β. Ζάζου,που εργάζεται 7 χρόνια στην επιχείρηση.

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έλαβαν οι εργαζόμενοι της ΧΑΡΤ - ΕΛΛΑΣ από το σωματείο εργαζομένων της SOFTEX, καθώς και από το ΕΚΑ, που καλεί την εργοδοσία να απαντήσει θετικά στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και τα σωματεία - μέλη του να συμπαρασταθούν στο δίκιο αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ