Παρασκευή 4 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Υπό την κυβερνητική "εποπτεία"!

Αυξήσεις όσες και ο πληθωρισμός διαμήνυσε χτες στις ομοσπονδίες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας! Την ανάγκη συντονισμένης αγωνιστικής απάντησης, επισήμανε ο γγ της ΓΣΕΕ

"Οι ονομαστικές αυξήσεις στους μισθούς πρέπει να συνδεθούν με την πτώση του πληθωρισμού".Αυτό δήλωσε χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες,επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει με τέτοιο τρόπο στη διαδικασία των συλλογικών συμβάσεων στους χώρους αυτούς, ώστε να ακυρώνει ουσιαστικά στην πράξη τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις.

Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση υπογραφής των συμβάσεων, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης παρέμβασης της κυβέρνησης. Ο υπουργός, αφού δήλωσε ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει εντολή ή παρέμβαση της κυβέρνησης στις διοικήσεις των οργανισμών που να αφορά τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των συμβάσεων...

Τον ισχυρισμό αυτό διέψευσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος,ο οποίος σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, σημείωσε: "Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά αν υπάρχει σχετική εντολή της κυβέρνησης ή όχι. Ο υπουργός έκανε την ανάλυση της θεωρίας του για τον πληθωρισμό... Ωστόσο, εμείς λέμε ότι υπάρχει ανάγκη αναπλήρωσης και ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζόμενων. Αυτή ήταν η πρώτη παρέμβασή μας. Η ΓΣΕΕ θα συντονίσει τις προσπάθειες των ομοσπονδιών για την υπογραφή των συμβάσεων".

Την πεποίθησή του ότι οι κλαδικές ομοσπονδίες θα εξαγγείλουν κινητοποιήσεις μετά τις απαντήσεις που έλαβαν από τον υπουργό, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος.Ο ίδιος, μιλώντας λίγο πριν σε συνέντευξη τύπου ΓΣΕΕ - ομοσπονδιών, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των κινητοποιήσεων και προτείνοντας αυτές να γίνουν στις 16-17 Μάη, έτσι ώστε να συμπέσουν με την εξαγγελθείσα απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ