Παρασκευή 4 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με αποτελέσματα η μάχη στα ανασφάλιστα

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Κρίσιμη αναμένεται η σημερινή μέρα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της ΠΝΟ και των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων πλοίων, καθώς εξαντλούνται τα περιθώρια που τέθηκαν προκειμένου οι πλοιοκτήτες να καταθέσουν εγγυητική επιστολή στο ΝΑΤ και να συμμορφωθούν με τους όρους που έχουν τεθεί. Αν μέχρι το μεσημέρι δεν έχει κατατεθεί τέτοια εγγυητική επιστολή στο ΝΑΤ, τότε η Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε κανένα πλοίο να αποπλεύσει ή να "δέσει" στο λιμάνι της Πάτρας.

Χτες το κλιμάκιο της ΠΝΟ που βρίσκεται στην Πάτρα έκανε ελέγχους στα ανασφάλιστα πλοία και βρήκε πολλές παρατυπίες. Ωστόσο, μετά τη διαβεβαίωση κάποιων πλοιοκτητών, όπως αυτών του "Πρίντιζι", πως σήμερα θα καταθέσουν εγγυητική επιστολή, δεν εμπόδισε τα δρομολόγιά τους.

Εξάλλου θετικές ήταν οι εξελίξεις της πίεσης που ασκήθηκε στον Γ. Καλογεράτο,πλοιοκτήτη του πλοίου "Αρίων", το οποίο για δεύτερη μέρα κρατιέται "δεμένο" στο λιμάνι της Πάτρας. Ο πλοιοκτήτης άρχισε να αντικαθιστά το πλήρωμα με Ελληνες ναυτεργάτες, ενώ δήλωσε πως μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει αλλάξει και η σημαία του πλοίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ