Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό προσκλητήριο από την ΚΟΝ του ΚΚΕ

Αγωνιστικό προσκλητήριο στους ναυτεργάτες απευθύνει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ,προκειμένου να δώσουν την απάντηση που πρέπει στις εξωφρενικές απαιτήσεις των εφοπλιστών και στη στείρα αδιαλλαξία της κυβέρνησης, όπως αυτή επιβεβαιώθηκε από την προχτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΕΕ της ΠΝΟ. "Οι εξωφρενικές εφοπλιστικές απαιτήσεις - υπογραμμίζεται - αντιμετωπίζονται με αποφασιστικά πολιτικά μέτρα περιορισμού της εφοπλιστικής ασυδοσίας για την προστασία της εθνικής οικονομίας και όχι με τα "τρικ" του "κοινωνικού διαλόγου"".

Η προχτεσινή συνάντηση του Κ. Σημίτη με την ΠΝΟ απέδειξε - σημειώνει η ΚΟΝ - ότι "η κυβέρνηση υπηρετώντας τα εφοπλιστικά συμφέροντα, αναζητεί προσχήματα για την επιβολή νέων καταστροφικών μέτρων σε βάρος του δικαιώματος της δουλιάς, των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων. Ακριβώς αυτό υπηρετεί η αναφορά του Κ. Σημίτη στο μύθο της "ανταγωνιστικότητας" και στον εκβιασμό αλλαγής της ελληνικής σημαίας". Ο "κοινωνικός διάλογος" που επικαλείται η κυβέρνηση, εκτός των άλλων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "είναι διάλογος που αποθρασύνει τους εφοπλιστές και αποσκοπεί στη νομιμοποίηση των ειλημμένων φιλοεφοπλιστικών αποφάσεων και όχι στην επίλυση των οξυμένων ναυτεργατικών προβλημάτων".

Η ΚΟΝ απαντάει και στις απόψεις για κρατική οικονομική ενίσχυση των εφοπλιστών: "Οι θέσεις - τονίζει - για την πριμοδότηση των εφοπλιστών με νέα δήθεν αναπτυξιακά μέτρα και η επιδότηση θέσεων απασχόλησης, στην οποία αναφέρονται στελέχη του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού, μεταφέροντας στο χώρο της ναυτιλίας την αθλιότητα της πριμοδότησης των βιομηχάνων, είναι θέσεις κατευθυνόμενες και κατασκευασμένες στα παρασκήνια της συναίνεσης και της υποταγής. Θέσεις που προκαλούν την οργή των ναυτεργατών επειδή γνωρίζουν καλά το καθεστώς της ασυδοσίας που απολαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα τεράστια προνόμια που του παρέχει το ελληνικό κράτος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ