Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αλλος για γόητρο, άλλος για τίτλο

Οι δύο "αιώνιοι" συγκρούονται αύριο στο ΟΑΚΑ, σ' ένα ματς διαφορετικής σημασίας για τον καθένα

Πού θα... καθίσει αύριο η μπίλια στο Ολυμπιακό στάδιο; Η ποδοσφαιρική ρουλέτα θα βαφτεί σε κόκκινο ή πράσινο χρώμα; Τις ερωτήσεις καλούνται να απαντήσουν οι αιώνιοι αντίπαλοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Μπορεί το ντέρμπι για βαθμολογικούς λόγους του ενός των αντιπάλων (ΠΑΟ) να μην έχει τη λάμψη του πρόσφατου παρελθόντος, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το ενδιαφέρον είναι μειωμένο. Κάθε άλλο. Ας δούμε όμως τα τελευταία νέα από τα δυο στρατόπεδα με αρχή το γηπεδούχο Παναθηναϊκό.

ΠΑΟ: "Μοναδική ευκαιρία"

Ο Βελιμίρ Ζάετς μίλησε για μοναδική ευκαιρία να δείξει ο Παναθηναϊκός τι αξίζει: "Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε κατώτεροι ούτε από τον Ολυμπιακό, αλλά ούτε και από την ΑΕΚ", τόνισε ο Ζέκο, που ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου: "Οι φίλαθλοί μας είναι πικραμένοι και αυτό το γνωρίσουμε καλά όλοι στον ΠΑΟ. Πιστεύω ότι θα δώσουν εντυπωσιακό παρών και εμείς με τη νίκη μας θα τους αποζημιώσουμε". Καταλήγοντας ο Κροάτης τεχνικός μίλησε και για την απουσία των διεθνών παικτών τις τελευταίες μέρες: "Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Αλλωστε ανάλογο πρόβλημα έχει και ο αντίπαλός μας".

Στον αγωνιστικό τομέα ο τεχνικός των "πρασίνων" δε θα έχει στη διάθεσή των τιμωρημένο Γκούμα. Ο Αλέξης Αλεξούδης είναι έτοιμος, όμως δε θα ξεκινήσει από την αρχή. Ετσι, εκτός απροόπτου, ο ΠΑΟ θα αρχίσει το παιχνίδι με τους: Βάντσικ, Αποστολάκη, Ουζουνίδη, Γ. Χ. Γεωργιάδη, Καλιτζάκη, Κολιτσιδάκη, Λυμπερόπουλο, Καπουράνη, Κόλα, Βαζέχα, Μαλέκος και Κωνσταντινίδης.

Ολυμπιακός: Με ψυχολογικό πλεονέκτημα

Με ανεβασμένη ψυχολογία ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, πάντα συγκρατημένος στις δηλώσεις του, τόνισε χτες στο Ρέντη: "Οι πιθανότητες για νίκη είναι μοιρασμένες. Μπορεί να έχουμε ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο αντίπαλός μας δεν έχει κίνητρα για να μας κερδίσει. Το γόητρο παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Εμείς πρέπει να αποβάλουμε το άγχος ώστε να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα". Καταλήγοντας ο Ντούσκο είπε: "Πιστεύω ότι τα ματς με ΠΑΟ, ΑΕΚ αλλά και ΠΑΟΚ θα κρίνουν τον τίτλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη σημαντική του βοήθεια. Το ίδιο θα πράξει και αύριο".

Απόντες από το ντέρμπι θα είναι ο τραυματίας Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς και ο τιμωρημένος Πέτρος Πασσαλής. Ο Μίρσα Βαρεσάνοβιτς είναι απόλυτα έτοιμος και θα καλύψει το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής. Ετσι αμυντικά χαφ θα είναι οι Νταμπίζας, Αμανατίδης. Τις υπόλοιπες οκτώ θέσεις θα καλύψουν οι: Ελευθερόπουλος, Ανατολάκης, Καραταϊδης, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Καραπιάλης, Αλεξανδρής, Γκόγκιτς.

Σύμφωνα με την κίνηση των εισιτηρίων, στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν αύριο (8.15μμ ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡΤ) πάνω από 35.000 οπαδοί και των δυο ομάδων με υπεροχή, όπως δείχνουν οι πωλήσεις, των "κόκκινων". Μάχη δε γίνεται μόνο στο γήπεδο αλλά και στην εξέδρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ