Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Στον κόσμο της η ΕΣΑΚ...

Ικανοποιημένη από το "καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης"

Κάθε φέτος και καλύτερα. Αυτή είναι η... κεντρική ιδέα από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΑΚ, Θόδωρος Καρατζάς, ενόψει των αγώνων πλέι οφ που ξεκινούν σήμερα. Στον απολογισμό ο Θ. Καρατζάς ήταν απόλυτα ικανοποιημένος: "Το μπάσκετ παραμένει το κυρίαρχο άθλημα στη χώρα μας, παρά τις βολές που δέχεται. Μπορεί να υπάρχει μια μείωση στα εισιτήρια, όμως η τηλεθέαση είναι υψηλή. Αναμφίβολα, είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και αυτό το παραδέχονται και οι ξένοι". Σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα τόνισε: "Αναμφίβολα είναι το συναρπαστικότερο των τελευταίων χρόνων. Είχα τονίσει στο παρελθόν ότι κάθε χρόνο θα είναι και πιο συγκλονιστικό. Νομίζω ότι δικαιώθηκα".

Ο Θ. Καρατζάς αναφέρθηκε και στα θέματα βίας: "Τα κρούσματα μειώθηκαν αισθητά φέτος και είχαμε πρόοδο και σε αυτό τον τομέα". Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στη μετατροπή των ΤΑΚ σε ανώνυμες εταιρίες: "Αυτό είναι πολύ θετικό. Αλλωστε, ο όρος ΤΑΚ ήταν ένα μεταβατικό στάδιο".

Ξεκίνημα στα πλέι - οφ

Στη... δράση τώρα, αφού στο επόμενο τριήμερο έχουμε πέντε ματς για την κατάταξη στις θέσεις 5 - 12. Με αβαντάζ έδρας (χρειάζονται δυο νίκες) θα ξεκινήσουν σήμερα: ο Πανιώνιος κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας. Οι "κυανέρυθροι" είναι το φαβορί, όμως και οι Πατρινοί πιστεύουν στο μίνι... θαύμα. Στον άλλο αγώνα της μέρας στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή σε ένα σαλονικιώτικο ντέρμπι. Αύριο θα γίνει μία συνάντηση. Στου Παπάγου οι "στρατηγοί" θα υποδεχτούν το Σπόρτιγκ σε ένα συνοικιακό ντέρμπι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Τέλος, τη Δευτέρα, ο Αρης, κατακτητής του Κυπέλλου Κόρατς, θα αντιμετωπίσει στο Αλεξάνδρειο τη Λάρισα. Στο ματς αυτό αναμένεται κοσμοσυρροή προκειμένου να αποθεωθούν για μια ακόμη φορά από το κοινό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ