Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Τα παιδιά μας να υπηρετούν την πατρίδα όχι τα ξένα συμφέροντα

Επιστολές γονέων στρατευμένων παιδιών που καταδικάζουν την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στη γειτονική χώρα

Γονείς και παππούδες παιδιών που υπηρετούν την πατρίδα μας εκφράζουν την ανησυχία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει Ελληνες στρατιώτες στην Αλβανία.

Ο Διονύσης Τζιβράς έστειλε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Αμυνας όπου αναφέρει πως δε δέχεται σε καμιά περίπτωση να σταλεί το παιδί του στην Αλβανία και ζητά να ακυρωθεί η απόφαση αυτή. Μεταξύ άλλων, τονίζει πως "το παιδί μου το έστειλα να υπηρετήσει την πατρίδα και όχι να σταλεί σε ξένη χώρα για ξένα συμφέροντα. Παράλληλα, σαν πατριώτης δε δέχομαι να σταλεί κανένα άλλο Ελληνόπουλο". Προσθέτει επίσης πως αν δεν ακυρωθεί η απόφαση αυτή, τότε "θα έχετε ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στα παιδιά μας". Ο Δ. Τζιβράς θυμίζει στην επιστολή του ότι και το εκστρατευτικό σώμα που στάλθηκε στη Σομαλία και στην Κορέα, πληρώθηκε με πολύ αίμα.

Οι Θ. και Π. Λυμπεροπούλου και Κ. και Α. Κατσιμιγόπουλου,γονείς και παππούδες παιδιών που υπηρετούν την πατρίδα, εκφράζουν την ανησυχία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει Ελληνες στρατιώτες στην Αλβανία.

"Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σ' αυτήν την απόφαση που τη θεωρούμε αντισυνταγματική και κατά της χώρας μας. Τα παιδιά μας σκοπό έχουν τη διαφύλαξη της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας μας... Βάζουμε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας για να υπηρετήσουν ξένα συμφέροντα της ΕΕ, της νέας τάξης πραγμάτων και τον Μπερίσα. Η υπόθεση της Αλβανίας είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός και μόνο πρέπει να δώσει τη λύση στο πρόβλημά του. Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της χώρας μας".

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος με επιστολή του, σαν πατέρας στρατευμένου παιδιού, θεωρεί ότι η παρουσία των Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία δεν υπηρετεί την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας μας, σκοπούς ζωής τους οποίους καλούνται να υπηρετήσουν και ορκίζονται σ' αυτούς τα παιδιά μας.

"Τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους, εξυπηρετώντας συμφέροντα αλλότρια προς αυτά της πατρίδας μας. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης και παραπέρα ίσως κλιμάκωσης και σε γειτονικές χώρες, ακόμα και κίνδυνος για την πατρίδα μας", γράφει στην επιστολή του.

"Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον αλβανικό λαό, ο οποίος πρέπει να αφεθεί να βρει μόνος του τη λύση στα προβλήματά του, χωρίς ξένη επιδιαιτησία και κυρίως αυτήν των ιμπεριαλιστών, που αντιμετωπίζουν χώρες σαν την Αλβανία σαν χώρους επιβολής των συμφερόντων τους". Καταλήγοντας τονίζει πως "σαν Ελληνας πολίτης και γονιός καταδικάζω αυτήν την επεμβατική ενέργεια εις βάρος της Αλβανίας και αρνούμαι τα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ