Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Στη Νότια Ασία οι πιο φτωχοί του κόσμου...

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Το "σκήπτρο" της πιο φτωχής περιοχής της υφηλίου κατέχουν οι χώρες της Νότιας Ασίας, αναφέρει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Μαχμπάντα Ουλ Χακ, εκπρόσωπος του Οργανισμού, μιλώντας στο Ισλαμαμπάντ στο πλαίσιο συνεδρίου για την ανάπτυξη, ανέφερε τα ακόλουθα συγκλονιστικά στοιχεία για χώρες όπως το Πακιστάν, η Ινδία, το Μπαγκλαντές, η Σρι Λάνκα, το Μπουτάν και οι Μαλβίδες Νήσοι:

- Τα πιο πολλά παιδιά του κόσμου που κοιμούνται νηστικά κάθε βράδυ βρίσκονται στις χώρες της Νότιας Ασίας.

- Πάνω από 134 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται, εκ των οποίων πολλά από αυτά απασχολούνται πάνω από 15 ώρες τη μέρα ή κακοποιούνται από τους εργοδότες τους.

- Πάνω από εξακόσιες μητέρες σε κάθε 100.000 γεννήσεις χάνουν τη ζωή τους στη διάρκεια της κύησης.

- Στη Νότια Ασία ζει το 40% των πιο φτωχών κατοίκων του πλανήτη, που προσπαθεί να επιβιώσει με λιγότερο από 270 δρχ. τη μέρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ, η αιτία της φτώχειας των Νοτιοασιατών οφείλεται μεταξύ άλλων στην πολιτική αστάθεια, στην κακοδιαχείριση των πόρων, στη διαφθορά και σ' ένα γενικότερο κλίμα ανομίας που έχουν δημιουργήσει κακές κυβερνήσεις.

Μπορεί οι κάτοικοι της Νότιας Ασίας να μην καταφέρνουν καλά καλά να επιβιώνουν αλλά οι κυβερνήσεις τους εξοπλίζονται σαν αστακοί αγοράζοντας μαχητικά τζετ, πυροβόλα, πλοία, τανκς σε ποσοστά που έχουν αυξηθεί κατά 43% μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ