Κυριακή 13 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Στόχος τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Αποκαλυπτική έρευνα του "Ριζοσπάστη", με συγκεκριμένα στοιχεία και ντοκουμέντα, για το πραγματικό περιεχόμενο και τους αληθινούς στόχους των κυβερνητικών πολιτικών

Μπροστά σε μια νέα επίθεση, την πλέον έντονη και μεγαλύτερης έκτασης των τελευταίων δεκαετιών, βρίσκονται οι εργατοϋπάλληλοι της χώρας. Το "πράσινο φως" το έδωσε και επίσημα, προχτές, ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είχε προηγηθεί - μερικές μέρες πριν - η γνωστή και ανάλογη ομιλία του στα συνδικαλιστικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, με προφανή σκοπό την ...προετοιμασία τους.

Στόχος της επίθεσης, το σύνολο των εργασιακών σχέσεων και το δικαίωμα στην εργασία, οι αμοιβές των εργαζομένων, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους. Ως βασικό "όχημα" της επίθεσης, επιλέχθηκε ο διαβόητος "κοινωνικός διάλογος". Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και οι ανάγκες του ανταγωνισμού, η αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της ανεργίας, της οικονομικής κρίσης και η δρομολόγηση της ανάπτυξης της χώρας - μαζί με την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος "σύγκλισης" και της Συνθήκης του Μάαστριχτ - αποτελούν τα βασικά επιχειρήματα - προσχήματα της αντεργατικής επίθεσης.

Ολα αυτά, όμως, δεν είναι και τόσο καινούρια, ούτε αποτελούν ένα πρωτότυπο προϊόν των κυβερνητικών επιτελείων. Οπως αποκαλύπτει, με συγκεκριμένα στοιχεία και ντοκουμέντα, σήμερα ο "Ρ" - στο πρώτο μέρος μιας μεγάλης έρευνας για το πραγματικό περιεχόμενο και τους αληθινούς στόχους των κυβερνητικών αυτών πολιτικών - οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες αποτελούν πιστή εφαρμογή των σχετικών κατευθύνσεων και οδηγιών του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ και της Κομισιόν. Οι συνέπειες της ενδεχόμενης εφαρμογής τους θα είναι πολύμορφες, πολύ σοβαρές και ολοκληρωτικά σε βάρος της εργατικής τάξης, όλου του λαού γενικότερα. Μοναδικοί ωφελημένοι θα είναι το μεγάλο, ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, ενώ κάθε άλλο παρά θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας ή σε μια ωφέλιμη για το λαό και τη χώρα οικονομική ανάπτυξη. Τα όσα ο πρωθυπουργός και οι άλλοι κυβερνητικοί αρμόδιοι δηλώνουν περί "διαλόγου" αποτελούν μόνο την ενέδρα, για το ξεγέλασμα των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού τους κινήματος, την κάμψη των αγωνιστικών τους διαθέσεων και των αντιδράσεων, το "τράβηγμά" τους στη λογική της "συναίνεσης" και της υποταγής.


ΣΕΛ.  6   -   10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ