Κυριακή 13 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ
Κίνδυνος υποβάθμισης των πτυχίων!

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για μέτρα αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής της σχολής

Τον ορατό κίνδυνο υποβάθμισης των πτυχίων της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το ενδεχόμενο παραπομπής της χώρας στο Ειδικό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί δεν πάρθηκαν μέτρα αναβάθμισης της υποδομής της σχολής, επισημαίνουν βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, με την οποία ζητούν να παρθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου, Αχιλλέας Κανταρτζής και Μαρία Μπόσκου, αφού αναφέρεται πως η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην κτηνοτροφική παραγωγή με τις ποσοστώσεις, τις χαμηλές τιμές παραγωγού, τα ψηλά επιτόκια, την ανεπαρκή χρηματοδότηση, την ανυπαρξία σύγχρονης υποδομής (σφαγεία) κλπ., τονίζεται πως τα προβλήματα αυτά επιτείνονται με την αδιαφορία για ουσιαστική επιστημονική στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας. Τα αρνητικά αποτελέσματα γίνονται ορατά με τη σπατάλη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δραχμών για τις εισαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων από τις άλλες χώρες της ΕΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας.

Τώρα, αναφέρεται νέο σοβαρό πλήγμα στην κτηνοτροφία επιχειρείται, καθώς στα πλαίσια της εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας για τις κτηνιατρικές σχολές διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ σε σύγκριση με τις άλλες σχολές των χωρών της ΕΕ. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, από το 1989 εμπειρογνώμονες της Κοινότητας πρότειναν σειρά αλλαγών και ποιοτικών βελτιώσεων θέτοντάς τες ως όρους για την αναγνώριση του πτυχίου της σχολής ως ισότιμου με εκείνο που δίνουν οι άλλες ομοειδείς κοινοτικές σχολές. Ωστόσο, υπήρξε αδιαφορία από τις κυβερνήσεις, για να πάρουν τα αναγκαία μέτρα, με αποτέλεσμα, σήμερα, με την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας, η χώρα μας αντιμετωπίζει πρόβλημα παραπομπής στο ειδικό δικαστήριο και υποβάθμισης του πτυχίου των κτηνιάτρων, με άμεσο κίνδυνο να μην επιτρέπεται ο υγειονομικός έλεγχος στα κτηνοτροφικά προϊόντα από τους πτυχιούχους της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ.

Μ' αυτά τα δεδομένα ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Γερ. Αρσένης ερωτάται από τους βουλευτές του ΚΚΕ να απαντήσει: Αν γνώριζε τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που έγιναν από το 1989 και τι μέτρα πάρθηκαν μέχρι σήμερα, ώστε η Κτηνιατρική Σχολή να αποκτήσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή (εργαστηριακή, αγρόκτημα κλπ.) και, τέλος, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ώστε να αποτραπεί η παραπομπή της χώρας στο Ειδικό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ