Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Ομάδα από τον... Αρη

Μια νίκη θέλουν οι Σαλονικιοί ώστε να πάρουν το πρωτάθλημα. Επικράτησαν με 3 - 1 της Ορεστιάδας που φάνηκε κουρασμένη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του απεσταλμένου μας Γ. ΤΖΟΥΣΤΑ) .-

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε χτες ο Αρης που στο πρώτο τελικό των πλέι - οφ νίκησε στο Αλεξάνδρειο την Ορεστιάδα με 3 - 1 (15 - 6, 16 - 17, 15 - 2, 15 - 12) μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Η ομάδα του Κώστα Χαριτωνίδη θα 'λεγε κανείς ότι θυμήθηκε την κατάλληλη στιγμή τον πολύ καλό εαυτό της στις αρχές της περιόδου και δίκαια επικράτησε στον αγώνα απέναντι σε μια Ορεστιάδα που ήθελε αλλά δεν μπορούσε.

Ηγέτης των "κιτρίνων" ήταν για άλλη μια φορά ο Βούλγαρος Γκάνεφ, που πραγματοποίησε άλλη μια έξοχη εμφάνιση, ανάλογη των αγώνων με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά. Με δυνατά σερβίς αποτέλεσε το "βαρύ πυροβολικό" του Αρη, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στο χτεσινό πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, οι Εβρίτες δεν μπόρεσαν να φτάσουν την απόδοσή τους στα επίπεδα του Σαββάτου όταν νίκησε τον Ολυμπιακό με 3 - 0 (15 - 6, 15 - 13, 15 - 7) και προκρίθηκε στον τελικό. Οι παίκτες του Ζόραν Γκάετς, φανερά καταπονεμένοι από την προσπάθεια του ημιτελικού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν άντεξαν στην πίεση του αγώνα και έπεφταν σε συνεχή λάθη στην υποδοχή.

Οι γηπεδούχοι με τη βοήθεια και από την εξέδρα ξεκίνησαν αποφασιστικά και δυνατά το παιχνίδι και δε δυσκολεύτηκαν να πάρουν το πρώτο σετ σε 34.Καρδιές έσπασαν στο δεύτερο, αφού οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με 14 - 11, αλλά ο Αρης με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισε σε 14 - 14. Τελικά όμως οι παίκτες της Ορεστιάδας, πιο ψύχραιμοι, επικράτησαν με 17 - 16 αλλά έπεσαν αμαχητί στο επόμενο.

Μάχη έγινε στο τελευταίο σετ όπου ο Αρης κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, αφού βρέθηκε να χάνει με 11 - 6 και όλα φαίνονταν χαμένα. Διαφορετική άποψη είχε όμως ο Γκάνεφ, που με τις ενέργειές του πήρε στις πλάτες του την ομάδα οδηγώντας τη στη νίκη του σετ με 15 - 12.

ΑΡΗΣ: Γκάνεφ 15,5+30, Αλεξόπουλος 5+7,5, Κονσταντίνοφ 8,5+22, Παπακοσμάς 6,5+16, Μέλκας 4+0,5, Μέλκας 4+0,5, Μητρούδης 3+10, (εξάδα) Μούχλιας 0,5+1, Κουτσονίκας.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Ζελιάσκοφ 8+12,5, Ναϊντένοφ 11+15, Μποζίδης 1+0, Παπάζογλου 3,5+10, Σαμαράς 4+14, Γραμματικόπουλος 1+26,5 (εξάδα) Κεμανατζής 1,5+2, Μοσχοφίδης.

Σημαντικό προβάδισμα χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του ο προπονητής του Αρη, Κώστας Χαριτωνίδης, που τόνισε: "η Ορεστιάδα έχει πολύ καυτή έδρα και το ξέρουμε όλοι, αλλά εμείς έχουμε προβάδισμα στις νίκες με 2 - 1 και το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας".

Από την άλλη, ο Ζόραν Γκάετς απέδωσε την ήττα της Ορεστιάδας στην κούραση των παικτών του: "Ημασταν κουρασμένοι από το Σάββατο αλλά και το ταξίδι. Κάτι πήγαμε να κάνουμε στο τέταρτο σετ αλλά και πάλι στο τάι - μπρέικ δεν είμαι σίγουρος αν τα καταφέρναμε", επισήμανε ο Σέρβος τεχνικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ