Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύγχρονη γιουγκοσλαβική τέχνη

Μεγάλη εικαστική έκθεση σύγχρονης γιουγκοσλαβικής τέχνης, εγκαινιάστηκε χτες στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Τίτλος της, "Ορατό - Αόρατο".Η έκθεση φιλοξενείται στο ισόγειο του περιπτέρου 1 της HELEXPO και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Μάη.

Οπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, "στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει, όσο γίνεται περισσότερο, τις εκφραστικές διαφορές των δημιουργών, παρουσιάζοντας ποικίλες καλλιτεχνικές γλώσσες και τεχνικές. Μέσα από τουλάχιστον 80 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, εγκαταστάσεων και video art, που υπογράφουν 40 καλλιτέχνες της μέσης και νεότερης γενιάς από το Βελιγράδι, σκιαγραφούνται τα πιο αντιπροσωπευτικά καλλιτεχνικά ρεύματα, που διαμορφώθηκαν στη γειτονική χώρα τα τελευταία 20 κυρίως χρόνια".

Αναφερόμενη στον τίτλο της έκθεσης, η καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου Ιρίνα Σούμποτιτς σημείωσε: "Κριτήριο για την επιλογή των έργων ήταν η ανάδειξη της πολυμορφίας που διακρίνει τη σύγχρονη γιουγκοσλαβική εικαστική πράξη. Δεν προκρίναμε μια κυρίαρχη τάση, ούτε μια ενιαία αισθητική άποψη. Για το λόγο αυτό, ο τίτλος της έκθεσης είναι τόσο ανοιχτός και ελεύθερος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ