Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η "εκδίκηση" του θαλασσοπόρου

Οχι, μην περιμένετε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα σήμερα το βράδυ. Η τηλεόραση δεν έχει και πολλά να μας προσφέρει. Αν όμως επιμένετε να δείτε ντε και καλά μια ταινία, τότε:

Από την ΕΤ1 στις 23.40 "Η εκδίκηση είναι δική μου" του Μάρλον Μπράντο, με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Πρόκειται για μια ταινία γουέστερν, παραγωγής 1964, που αφηγείται τη ζωή ενός παρανόμου. Ενας εκτός νόμου άνδρας, μόλις αποφυλακίζεται, έχει να κάνει κάτι το πολύ σοβαρό: Να εκδικηθεί, το επιθυμεί διακαώς, τον καλύτερό του φίλο επειδή τον πρόδωσε. Καθώς ψάχνει από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, μαθαίνει ότι ο πρώην φίλος του έχει γίνει πια σερίφης σε μια κωμόπολη.

Από την ΕΤ2 στις 22.00 "Χριστόφορος Κολόμβος: Η ανακάλυψη της Αμερικής" του Τζον Γκλεν

Ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν απογοητεύεται όταν ο βασιλιάς της Πορτογαλίας αρνείται να τον βοηθήσει και να του δώσει τη συγκατάθεση του στα τολμηρά του σχέδια. Φεύγει από την Πορτογαλία και πηγαίνει στην Ισπανία και ζητά ακρόαση από τον Φερδινάνδο και τη Βασίλισσα Ισαβέλλα, οι οποίοι κάποια στιγμή τον δέχονται. Η Ισαβέλλα θα στηρίξει τα σχέδια του θαλασσοπόρου. Ομως, ο πόλεμος εναντίον των Μαυριτανών βρίσκεται σε εξέλιξη κι έτσι το βασιλικό ζεύγος δεν μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά με τον Κολόμβο, του οποίου οι πρωτοποριακές και αιρετικές απόψεις τον φέρνουν αντιμέτωπο με τον Μεγάλο Ιεροεξεταστή: Τορκεμάδα. Περνούν τα χρόνια, χρόνια τρομερής αναμονής και όταν οι Ισπανοί συντρίβουν τους Μαυριτανούς, ο Κολόμβος παίρνει τη συγκατάθεση της Ισαβέλλας για να μπορέσει να ξεκινήσει το ιστορικό του ταξίδι. Καλό θα είναι ο θεατής να μη σπεύσει να θαυμάσει τον Χριστόφορο Κολόμβο. Θα ήταν φρόνιμο και σωστό μετά την προβολή της αναμφίβολα θεαματικής ταινίας, να καταφύγει σε καλά βιβλία να τα διαβάσει, και να εξετάσει τι τρομερά και ανήκουστα βασανιστήρια έκανε ο τρομερός θαλασσοπόρος στους ιθαγενείς Ινδιάνους. Ερμηνεύουν οι: Μάρλον Μπράντο (Τορκεμάδα). Γιώργος Χωραφάς (Κολόμβος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ