Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Ανταγωνισμός παρανομούντων - συμφερόντων

"Αγνωστος πόλεμος" για το παράνομο θέατρο στο "Φιξ". Απεργιακή στάση των εργαζομένων στον ΟΠΠΕ

Σε πεδίο ανταγωνιστικών πολιτικο-οικονομικών και εκδοτικών συμφερόντων, που ενδιαφέρονται για τα 100 δισ. της "ΠΠ", αλλά και για να έχουν και τον πλήρη έλεγχο της πολιτιστικής ζωής στην πόλη, μετατράπηκε ο ΟΠΠΕ, με αφορμή την υπόθεση του "ΦΙΞ", ενώ οι διευθύνοντες τον Οργανισμό "ξαναπληγώνουν" το θεσμό.

Παλιά "τζάκια" ατζέντηδων και συγκροτημάτων Τύπου "ανακαλύπτουν" ξαφνικά τις παρανομίες στο "Φιξ", ενώ σ' αυτό γνωστός τραγουδιστής εμφανιζόταν τους δύο πρώτους μήνες του '97, χωρίς τότε να θέσουν πρόβλημα. Οταν, όμως, νέοι επιχειρηματίες με ισχυρές προσβάσεις στην εξουσία, παρανομώντας, άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι ανταγωνιστές, τότε "αποκαλύφθηκαν" οι αυθαιρεσίες. Και ενώ ο ΟΠΠΕ έπρεπε να βρίσκεται μακριά από αυτά τα κυκλώματα, μεταφέρει τον πόλεμο των επιχειρηματιών στο "εσωτερικό" του.

Προχτές δημοτικοί υπάλληλοι, συνοδεία αστυνομικών, μετά την κρίση - απόφαση κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών για την επικινδυνότητα του θεάτρου στο "Φιξ" και εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, το σφράγισαν. Ομως, τρεις ώρες αργότερα, υπάλληλοι του ιδιοκτήτη, που έχει ενοικιάσει το θέατρο στην "ΠΠ", το αποσφράγισαν και παίχτηκε η παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου. Το βράδυ η Αστυνομία υπέβαλε μηνύσεις εναντίον του ΟΠΠΕ και του ιδιοκτήτη του "Φιξ", ο οποίος μέσα σε λίγους μήνες, λειτουργώντας παράνομα τις εγκαταστάσεις του "Φιξ", απόσβεσε το ελάχιστο ποσό που έδωσε για την αγορά, από την Εθνική Τράπεζα, του εργοστασίου και των 20 στρεμμάτων του.

Χτες με επιστολή του ο Λ. Λαζόπουλος κατήγγειλε την "πρωτοφανή προσπάθεια λογοκρισίας και φίμωσης". Χαρακτηρίζει "υποκριτικό το ενδιαφέρον των Αρχών", σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι χώροι, από κέντρα ψυχαγωγίας έως παιδικοί σταθμοί, λειτουργούν με ελάχιστα ή ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας. "Μήπως πίσω από το πρόσχημα "χώρος" βρίσκεται η παράσταση; Ασφυκτικές οι εντολές και οι πιέσεις άνωθεν για να "καμφθώ" και να διακόψω τις παραστάσεις μου", τονίζει.

Ο ΟΠΠΕ, κύριος υπεύθυνος της κατάστασης, έστειλε και τέταρτη εξώδικο στον εκμισθωτή του θεάτρου για να εκτελέσει τις συμβατικές υποχρεώσεις του.

Στάση και κατάληψη στον ΟΠΠΕ

Τρίωρη στάση εργασίας και κατάληψη στο κτιρίου του ΟΠΠΕ,πραγματοποίησαν χτες (8.30-11πμ), οι 100 εργαζόμενοι της "ΠΠ", που απασχολούνται σε έργα των Εφορειών Αρχαιοτήτων της πόλης, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων τριών συναδέλφων τους και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε 90 εργαζόμενους, που παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτη και απειλούνται με απόλυση.

Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν τις εισόδους του κτιρίου. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ η κατάληψη συνεχιζόταν, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των υπεύθυνων του ΟΠΠΕ και των εργαζομένων, παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου και πάλι οι εκπρόσωποι του ΟΠΠΕ ισχυρίστηκαν ότι "αδυνατούν να πληρώσουν το προσωπικό" (!), τη στιγμή που σπαταλούν δισ. σε ημέτερους μάνατζερ, εταιρίες και "συμβούλους".

Οι εργαζόμενοι απαιτούν, επίσης, να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα για να συνεχιστούν και ολοκληρωθούν τα αρχαιολογικά έργα.Μάλιστα σημειώνουν ότι σαν πολίτες της Θεσσαλονίκης θέλουν αυτά τα έργα να αποδοθούν στην πόλη.Τέλος, δήλωσαν ότι αν δε δοθεί λύση στο πρόβλημά τους, είναι αποφασισμένοι να κάνουν Ανάσταση μέσα στο κτίριο του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ