Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΡΟΤΟΝΤΑ
Ο υπουργός αχρήστευσε την υπογραφή του

Ανατρέπει,με χτεσινή του απόφαση, ο υπουργός Πολιτισμού, τη γνωμοδότηση - απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη χρήση της "Ροτόντας". Το ΚΑΣ στις 14/2 όρισε: σ' ένα τρίμηνο να δοθεί το μνημείο στη μητρόπολη μόνο για τρεις λειτουργίες και να γίνουν μόνο τρεις κοσμικές εκδηλώσεις, προκειμένου να μετρηθούν, με μηχανήματα της Διεύθυνσης Συντήρησης, η υγρασία και φθορά του μνημείου. Ο υπουργός υπέγραψε την παραπάνω γνωμοδότηση του ΚΑΣ και δεσμεύτηκε στη Βουλή, κατά τη σχετική συζήτηση Ερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ότι "η απόφαση του ΚΑΣ θα γίνει απόλυτα σεβαστή".

Κι ενώ η μητρόπολη τέλεσε τις τρεις λειτουργίες, πίεζε να της δοθούν περισσότερες, με στόχο να ανατραπεί η υπογραμμένη από τον υπουργό απόφαση του ΚΑΣ.Να σημειωθεί ότι έχει τελεστεί μόνο μία κοσμική εκδήλωση και υπολείπονται ακόμα δύο. Αντί των κοσμικών εκδηλώσεων, ο υπουργός υποκύπτοντας στις πιέσεις της μητρόπολης, έστειλε χτες σήμα στην 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με την εντολή του να παραχωρηθεί το μνημείο στη μητρόπολη για τρεις ακόμη λειτουργίες: Αύριο - Κυριακή των Βαϊων, Μ. Παρασκευή και του Αγ. Γεωργίου.

Οπως δηλώνουν στην εφημερίδα μας μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΥΠΠΟ,με την απόφασή του ο υπουργός παρανομεί και κατά ωμό τρόπο παρακάμπτει το ΚΑΣ.

Σημειώνουμε ότι μέχρι τέλος Απρίλη αναμένεται να καταθέσει η Διεύθυνση Συντήρησης τα αποτελέσματα των μετρήσεων στο μνημείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ