Σάββατο 19 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Μια στο καρφί, μια στο πέταλο

Ο Γ. Φιλίππου διαψεύδει τα "σενάρια" για αγορά της ΠΑΕ, αλλά δηλώνει το ενδιαφέρον του, περιμένοντας τις κινήσεις Τροχανά

"Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα". Η γνωστή παροιμίαταιριάζει ακριβώς στην περίπτωση Φιλίππου - ΑΕΚ. Για μια ακόμα φορά ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΦΑΓΕ και άλλων θυγατρικών παρουσιάζεται ως άμεσα ενδιαφερόμενος για την αγορά της πλειοψηφίας του πακέτου των "κιτρινόμαυρων" μετοχών. Ο ίδιος όμως, με μια αντιφατική ανακοίνωση διαψεύδει, αφήνοντας... ανοιχτά παράθυρα.

Αρχικά χαρακτηρίζει "εντελώς ανακριβείς" τις πληροφορίες για πρόθεση αγοράς, προσθέτοντας ότι ουδέποτε οι εταιρίες του "έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ή πρόθεση". Στη συνέχεια όμως ο Γ. Φιλίππου περνάει σε πρώτο πρόσωπο και διευκρινίζει ότι "όσον αφορά εμένα προσωπικά μ'ενδιαφέρει οτιδήποτε έχει σχέση με την ΑΕΚ, αλλά σας ενημερώνω ότι ουδέποτε μέχρι σήμεραέχω κάνει συζήτηση ή συνάντηση με τους σημερινούς μετόχους της πλειοψηφίας στην ΠΑΕ ΑΕΚ".

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι ο ιδιοκτήτης του ΤΑΚ ΑΕΚ χρησιμοποιεί εσκεμμένα τη γνωστή τακτική "μια στο καρφί και μια στο πέταλο". Σκοπός του να πετύχει αυτό που θέλει (αγορά), με το κόστος που θέλει. Από τη μια λοιπόν, συντηρεί το θόρυβο ποντάροντας στον πόθο των ΑΕΚτζήδων, άρα στην πίεση τους, για απομάκρυνση του Τροχανά. Από την άλλη, δηλώνει αδιάφορος περιμένοντας απ' το μεγαλομέτοχο να κάνει την κίνηση. Ετσι θα έχει "το πάνω χέρι" στις διαπραγματεύσεις.

Υπολογίζει πως ο χρόνος που περνάει, κυλάει υπέρ του και αντίστοιχα κατά του Τροχανά. Και στο πρόσφατο παρελθόν το ίδιο είχε συμβεί. Το 1992 όταν ήθελε να πουλήσει ο Ζαφειρόπουλος και το 95 όταν δημιουργήθηκε το χάσμα στους Καρρά, Μελισσανίδη. Παρουσιαζόταν με διαρροές ως ενδιαφερόμενος αλλά επιδίωκε ν αγοράσει στην τιμή που ήθελε. Τι μέλλει γενέσθαι, θα το δείξει η ιστορία.

  • Περίπου 30 εκατ. δρχ. μπήκαν χτες στους λογαριασμούς των παιχτών. Αντιστοιχούν σε πριμ από τα παιχνίδια με Ξάνθη, Πανηλειακό, Λύκους, Ολίμπια Λιουμπλιάνα και το δώρο του Πάσχα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ