Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Του αρνήθηκαν περίθαλψη και πέθανε από ασιτία!

TOKIO.-

Στην Ελλάδα "είθισται" ορισμένοι άρρωστοι να αφήνουν την τελευταία τους πνοή προτού βρουν νοσοκομειακή κλίνη, κυρίως γιατί δεν υπάρχει ούτε "ράντσο". Στην Ιαπωνία, τα πράγματα είναι μάλλον - για διαφορετικούς, όμως, λόγους - χειρότερα: Χτες, ένας 50χρονος άστεγος σε προάστιο του Τόκιο ξεψύχησε, αφού προηγουμένως πολλά νοσοκομεία τού αρνήθηκαν την είσοδο. Αιτία θανάτου του 50χρονου άνδρα; Η ασιτία!

Ο 50χρονος ξεψύχησε, λοιπόν, από πείνα, αφού προηγουμένως πολλά νοσοκομεία του Τόκιο του αρνήθηκαν την είσοδο, με το προσωπικό τους να διατείνεται πως δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι.

Η τελευταία και πένθιμη "ραψωδία" της "οδύσσειας" του άτυχου άνδρα είχε αρχίσει από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Ηταν τότε που βρέθηκε λιπόθυμος στο δάπεδο ενός καταστήματος σούπερ μάρκετ. Στο πρώτο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε αρχικά, οι γιατροί αποφάνθηκαν πως δε χρειάζεται να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Κατόπιν επιθυμίας του, ο δύστυχος άνδρας μεταφέρθηκε με το νοσοκομειακό σε σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου στην περιοχή Τσίμπα. Λίγες ώρες αργότερα ο υπάλληλος ενός περιπτέρου τον βρήκε λιπόθυμο σε κοντινό σημείο. Ο άστεγος μεταφέρθηκε με νοσοκομειακό σε άλλη κλινική, που όμως οι γιατροί της αρνήθηκαν να τον εξετάσουν. Στο τρίτο νοσοκομείο που κατέληξε, οι γιατροί, που τον εξέτασαν, διέγνωσαν ότι υποφέρει από πλήρη ασιτία, όμως το προσωπικό του νοσοκομείου κάλεσε αμέσως την αστυνομία, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος αρνούνταν να δεχτεί όποια βοήθεια και ότι έβγαλε τη βελόνα του ορού!

Αφού οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ο άστεγος πέρασε τη νύχτα του σε "κελί προστασίας", όπου τον βρήκαν αναίσθητο την άλλη μέρα το πρωί. Οταν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο που τον είχε δεχτεί την προηγούμενη μέρα, τη φορά ετούτη του αρνήθηκαν την είσοδο.

Ο ταλαίπωρος οργανισμός του δύσμοιρου παρία δεν άντεξε στην περιπέτεια και ξεψύχησε το απόγευμα σε άλλο ίδρυμα που είχε στο μεταξύ μεταφερθεί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ