Πέμπτη 24 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΒΕ
Ετοιμαστείτε για χειροτέρευση της κατάστασης

Να... κόψουν το λαιμό τους, απάντησε ουσιαστικά στους εκπροσώπους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης η υφυπουργός Ανάπτυξης, Α. Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της πρώτης της συνάντησης, με το νέο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, όταν της έθεσαν το τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης των ΜΜΕ

"Οι προοπτικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι δυσοίωνες και θα γίνουν ακόμα χειρότερες στο μέλλον, γι' αυτό οι ΜΜΕ θα πρέπει να κινητοποιηθούν". Αυτό απάντησε προκλητικότατα η υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου στους εκπροσώπους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΒΕ Δ. Φέτση και Γ. Κατημερτζή, όταν, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης εκπροσώπων του νέου προεδρείου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), έθεσαν στην υφυπουργό το μείζον πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας. Με άλλα λόγια,"αυτά είναι τα δεδομένα, κόψτε το λαιμό σας"! Στην ίδια συνάντηση, αποκαλύφτηκαν οι κάλπικες καταγγελίες των εκπροσώπων της ΔΗΚΕΒΕ ότι δήθεν η κυβέρνηση είναι αυτή που ευθύνεται για τον αποκλεισμό των ΜΜΕ από τα κοινοτικά προγράμματα, καθώς, όπως υποστήριξε η Α. Διαμαντοπούλου, στο τελευταίο πρόγραμμα "πρωτοβουλία για τις ΜΜΕ", που τίθεται κατώτατο όριο κύκλου εργασιών 70 εκατομ. δρχ. η ΕΕ έθετε αρχικά το όριο των 150 εκατομ. δρχ.

Κατά τα άλλα, στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση του νέου προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ο πρόεδρος Γ. Κανελλόπουλος παρέδωσε στην υφυπουργό υπόμνημα με τις θέσεις του σε βασικά ζητήματα, που αφορούν τις ΜΜΕ, όπως για τα αναπτυξιακά κίνητρα, την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων, τον ΕΟΜΜΕΧ, τη χωροθέτηση, τα κοινοτικά προγράμματα, το συνδικαλιστικό πόρο, τις κλαδικές ομοσπονδίες, την επαγγελματική στέγη, τον ανταγωνισμό και τα πολυκαταστήματα.

Σχετικά με τις θέσεις αυτές, όπως διατυπώνονται στο υπόμνημα, αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά στο ρόλο του ΕΟΜΜΕΧ το νέο προεδρείο, που με τον τρόπο που συστάθηκε ελέγχεται στην πλειοψηφία του από εκπροσώπους της ΔΑΚΜΜΕ της ΠΑΣΚΕΒΕ και του ΣΥΝ, δεν τίθεται ξεκάθαρα το ζήτημα της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού και της ουσιαστικής ανάπτυξής του, για να μπορεί να παίξει το ρόλο που πρέπει απέναντι στις ΜΜΕ. Επίσης, σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση, και ειδικότερα το νομοσχέδιο για την ίδρυση ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ, δε γίνεται κουβέντα ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε μεγαλοεπιχειρηματίες να τις λυμαίνονται, απολαμβάνοντας φοροαπαλλαγές και άλλα "κίνητρα" σε βάρος της πραγματικής ανάπτυξης των ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ