Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επέστρεψε χτες ο Μίκης

Ευχές του ΚΚΕ για γρήγορη ανάρρωσή του

Αφού μας έκανε να χτυποκαρδίσουμε χτες ο Μίκης Θεοδωράκης,ο οποίος μετά τη συναυλία που έδωσε, μαζί με τον Τούρκο συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί,το βράδυ της περασμένης Κυριακής στον "Οίκο Πολιτισμών" στο Βερολίνο, παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και χρειάστηκε να εισαχθεί χαράματα Δευτέρας (χτες) επειγόντως σε βερολινέζικο νοσοκομείο, επέστρεψε χτες στις 5.30μμ στην Ελλάδα.Προτίμησε, όπως δήλωσε ο ίδιος στο αεροδρόμιο, να εξεταστεί σε νοσοκομείο στην Ελλάδα και απέδωσε το πρόβλημα υγείας στην παλιά του φυματίωση. Την περασμένη Τρίτη, πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία, νιώθοντας αναπνευστικά προβλήματα εξετάστηκε στο "Ωνάσειο". Αλλά και στο Βερολίνο, μια μέρα πριν τη συναυλία, δεν ένιωθε καλά και εξετάστηκε καιπαρότι οι γιατροί τού σύστησαν ανάπαυση και να απόσχει από τη συναυλία, εκείνος όχι μόνο διηύθυνε την τρίωρη συναυλία, αλλά και τραγούδησε και επιπλέον ξενύχτησε, μέχρι τις 2πμ, γιορτάζοντας μαζί με τους συνεργάτες του το γεγονός.

Οπως δήλωσε ο προσωπικός του γιατρός Χρ. Καλαϊτζής (όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA), ο συνθέτης "παρουσίασε σοβαρά και οξείας μορφής αναπνευστικά προβλήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και θεραπείας".

Από τους διοργανωτές των συναυλιών Θεοδωράκη - Λιβανελί στη Γερμανία, έγινε "ανεπισήμως" γνωστό ότι ο Μίκης διακόπτει την περιοδεία του στην Ευρώπη και ότι αντ' αυτού θα συμμετάσχει η Μαρία Φαραντούρη. Στο πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνονται κοντσέρτα σε Παρίσι (7/5), Βρυξέλλες (8/5) και στη συνέχεια σε Φρανκφούρτη, Μόναχο και Στουτγκάρδη (10/5, 12/5 και 13/5 αντίστοιχα). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μίκης "υπό τις παρούσες συνθήκες", δε θα συμμετάσχει ούτε στη συναυλία που είχε προγραμματιστεί επί της "πράσινης γραμμής" στην Κύπρο, στις 13 Ιούνη.

Ευχές από το ΚΚΕ

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,μόλις πληροφορήθηκε το πρόβλημα της υγείας του συνθέτη, με τηλεγράφημά της του ευχήθηκε "ταχεία ανάρρωση".

Τηλεγράφημα του έστειλε και ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης,ευχόμενος "πλήρη και γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ