Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Και κατάργηση και ... "διάλογος"

Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων, ζητά η ΓΣΕΕ με αφορμή την έκθεση του ΟΟΣΑ, αλλά είναι και υπέρ του "κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό

Βασική θέση της ΓΣΕΕ είναι ότι "τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να αντιμετωπιστούν με την κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων των νόμων 1902/90, 2084/92 (κατώτερη σύνταξη, 35ετία κλπ.), με νέους πόρους. Με ριζική αναδιοργάνωση της λειτουργίας του Συμβουλίου Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΣΚΑ), αυτονομία των επικουρικών ταμείων, εξορθολογισμό του συστήματος υγείας, παροχών και αναβάθμισή τους", τονίζεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την έκθεση του ΟΟΣΑ και τις προτεινόμενες ανατροπές για το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι έχει δώσει ολοκληρωμένη πρόταση και καταγγέλλει "την οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος, όπως προφανώς επιδιώκεται και με την έκθεση του ΟΟΣΑ", ενώ σε κάθε περίπτωση "απορρίπτει το πλαίσιο που εμφανίζεται να θέτει ο ΟΟΣΑ". Παρ' όλα αυτά μεταθέτει στον "κοινωνικό διάλογο" και αυτό το θέμα, καθώς και τις θέσεις της...

Από την πλευρά της κυβέρνησης και ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας (κι αυτό είναι το ανησυχητικό) προσπάθησε να καθησυχάσει τις αντιδράσεις και υπερασπίστηκε το ρόλο του "κοινωνικού διαλόγου", δηλώνοντας ότι "οι διεθνείς οργανισμοί και οι εμπειρογνώμονες κάνουν τις εκθέσεις τους", αλλά "τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση. Ο κ. Παπαϊωάννου έχει εξαγγείλει τη διαδικασία και τη μεθοδολογία του "κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό. Εμείς μένουμε σταθεροί στο δικό μας δρόμο και εμείς θα πάρουμε τις αποφάσεις, εξάλλου όπως πρόσφατα είπε ο κ. Παπαϊωάννου, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην προχωρήσει σε καμία παρέμβαση στα όρια ηλικίας".

Φυσικά ο υπουργός Εργασίας έχει δηλώσει και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο περιβόητος 2084 που αφορά, μεταξύ άλλων, τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ