Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΔ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
"Ναι" από την ΟΚΕ

Σε θετική, "κατ' αρχήν", κατεύθυνση έκρινε χτες η Ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής,ότι κινείται το δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα για τη χορήγηση στους αλλοδαπούς της "Κάρτας Παραμονής Περιορισμένης Χρονικής Διάρκειας".

Η ΟΚΕ θεωρεί "θετικό" ότι βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση της δεύτερης κάρτας, που προβλέπει το 2ο ΠΔ, είναι η πραγματική απασχόληση του αλλοδαπού και ζητά καλύτερη ενημέρωση των αλλοδαπών και "ευαισθητοποίηση" των κρατικών υπηρεσιών. Πρότεινε επίσης ως ελάχιστη διάρκεια χορήγησης της κάρτας τα δυο χρόνια και την ύπαρξη ευελιξίας της "Εθνικής Ειδικής Επιτροπής" που θα κρίνει τη χορήγηση, για εξαιρέσεις που θα σχετίζονται με σοβαρούς ανθρωπιστικούς λόγους.

Πάντως, η ΟΚΕ δεν αναφέρεται στα έγγραφα που θα ζητούνται από τους αλλοδαπούς για τη χορήγηση της κάρτας και που λειτουργούν απαγορευτικά για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών, οι οποίοι πολλές φορές είναι κυνηγημένοι από τις χώρες τους, ή δεν μπορούν να τα προμηθευτούν. Σοβαρό είναι επίσης το πρόβλημα που αφορά την ισχύ του ν.1975, ο οποίος προβλέπει σημαντικές ποινές για τους λαθρομετανάστες και ελάχιστες για τους εργοδότες που εφαρμόζουν τη "μαύρη εργασία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ