Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Πρόκληση στους λαούς και το φιλειρηνικό κίνημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι αποτελεί πρόκληση για τους λαούς και το ογκούμενο φιλειρηνικό κίνημα στην Ευρώπη, η υπογραφή χτες στο Παρίσι της συμφωνίας της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ και η προσυπογραφή της από τους πρωθυπουργούς των χωρών - μελών, επειδή:

Αποτελεί μια σοβαρότατη εξέλιξη στην πορεία της διατήρησης, ενίσχυσης και επέκτασης της ακτίνας δράσης του ΝΑΤΟ. Δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη, οδηγεί σε νέα ώθηση τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων στην ήπειρο.

Θα δώσει νέα ώθηση στους μισθοφορικούς στρατούς, στις τρομοκρατικές αποστολές ενάντια στους λαούς και τους αγώνες των εργαζομένων.

Ανοίγει την πορεία για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, για την εγκατάσταση νέων ξένων βάσεων, νέων αμερικάνικων πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη.

Προωθεί την ακόμα πιο αποφασιστική στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και του "δικαίου του ισχυροτέρου" στις διεθνείς σχέσεις.

Δίνει τη χαριστική βολή στις αρχές που εδράζονται οι σχέσεις μεταξύ των κρατών, σχέσεις που είχαν κατακτήσει οι λαοί με την αντιφασιστική νίκη και το σοσιαλιστικό σύστημα στην Ευρώπη.

Είναι δηλωμένη η αντίθεση των λαών της Ευρώπης και ειδικότερα της Ρωσίας και των λαών των πρώην σοσιαλιστικών χωρών στη διαιώνιση και την επέκταση του ΝΑΤΟ.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι άλλες κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ, έχει τεράστια ευθύνη στη σοβαρότατη αυτή εξέλιξη, που έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με συνταγματικές υποχρεώσεις.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στη νέα αυτή συμφωνία, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων", στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ