Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
"Προβληματάκια" ενόψει εκλογών...

ΤΙΡΑΝΑ .-

Μπορεί η διαδικασία για τη διεξαγωγή των εκλογών στην Αλβανία να (υποτίθεται ότι) έχει εισέλθει στην "τελική ευθεία" της - ένας μήνας μεσολαβεί, άλλωστε - αλλά δεν είναι και λίγα τα άλυτα προβλήματα. Χτες ο Εχτέμ Ρούκα εξέφρασε ένα βασικό αίτημα των Σοσιαλιστών και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης: "Για να έχουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, πρέπει να άρουμε το νόμο για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης (αφού) υπό αυτό το καθεστώς ο υπουργός Εσωτερικών (του Δημοκρατικού Κόμματος) έχει το βασικό προνόμιο να παρεμβαίνει - και αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη δύναμη από την κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης".

Υπάρχει, όμως, παρατηρεί το Ρόιτερ, ένα μικρό "τεχνικό" πρόβλημα, που είχε επισημάνει ο Πρόεδρος Μπερίσα το Σαββατοκύριακο από την τηλεόραση: μόνο το Κοινοβούλιο έχει την εξουσία να το κάνει - και το Κοινοβούλιο έχει διαλυθεί.

Στο μεταξύ, εμπειρογνώμονες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) άρχισαν να αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας, διερευνώντας τρόπους για να επιτηρήσουν τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ