Κυριακή 1 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Θετικά τα μηνύματα

Κ. Πάλλης,εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Συνδικαλιστών, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων "Ιντεάλ - Στάνταρντ" και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

"Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ήταν αρκετά μαζική και μας δίνεται η δυνατότητα για παραπέρα κλιμάκωση. Αυτό παρά την αρνητική στάση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) της διοίκησης του ΕΚ. Σε ό,τι μας αφορά ήδη έχουμε κάνει πρόταση στο Εργατικό Κέντρο για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την ημέρα που θα αρχίσει η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή".

Αλέκος Καρβούνης,γενικός γραμματέας Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς: "Τα μηνύματα από την κινητοποίηση της Πέμπτης είναι πάρα πολύ θετικά. Από δω και πέρα χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα μέχρις ότου υπάρξει αποτέλεσμα. Για το εργατικό κίνημα το ζητούμενο είναι μια πολιτική προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των λαϊκών στρωμάτων και όχι ο ...μονόδρομος της "σύγκλισης" και των επιταγών του Μάαστριχτ, που οδηγούν το λαό και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση".

Β. Νίκαινας,μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και μέλος της διοίκησης της ΕΤΕ - ΔΕΗ: "Τα μηνύματα που δόθηκαν απ' όλους τους χώρους είναι θετικά και αποτελούν την απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα. Νομίζουμε ότι μόνο έτσι μπορεί να αποτραπεί η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, πιστή στις αξιώσεις των Βρυξελλών και του ΣΕΒ. Είναι σαφές ότι χρειάζεται συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων. Χρειάζεται να μπει μπροστά η ΓΣΕΕ με συγκεντρωμένο πρόγραμμα δράσης και κάτι ανάλογο πρέπει να κάνουν τα κατά τόπους ΕΚ, οι Ομοσπονδίες και βεβαίως τα σωματεία".

Δ. Θεοδώρου,γ. γ. της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Επαρχίας Θηβών: "Οι ΕΒΕ πλήττονται βαριά από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Καθημερινά κλείνουν καταστήματα, ενώ τα "φέσια" στην αγορά ανέρχονται σε εκατοντάδες δισ. δραχμές. Ενας από τους κύριους παράγοντες πτώσης του τζίρου μας είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, το κλείσιμο των εργοστασίων και η αύξηση της ανεργίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ το 1986 η δύναμη του Εργατικού Κέντρου ήταν 13.000 εργαζόμενοι, σήμερα είναι μόνο 8.000. Στην περιοχή μας αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12.000-13.000 άνεργοι. Κατά συνέπεια, το επόμενο βήμα θα είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Ομοσπονδία μας, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, το Εργατικό Κέντρο, που αποτελούμε τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και άλλοι φορείς, συμφωνήσαμε να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ