Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απάντησε με μήνυση ο Σωτ. Βοργιάς

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε χτες εις βάρος των Αλ. Κούγια και Γ. Σπανέα ο διαιτητής Σωτ. Βοργιάς για όσα κατάγγειλαν σχετικά με την υπόθεση δωροδοκιών στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής Κατηγορίας, για την οποία διενεργείται ήδη προκαταρκτική δικαστική έρευνα. Ο μηνυτής σημειώνει ότι είναι διαιτητής από το 1974, στην Α Εθνική από το 1987, διεθνής διαιτητής από το 1993 και ουδέποτε αμφισβητήθηκε.

Ειδικότερα για τον Αλ. Κούγια, αναφέρει ότι στις 5 Δεκέμβρη, στην εκπομπή "Απολογίες" του Σπ. Καρατζαφέρη, ισχυρίστηκε πως την περίοδο '94-'95 ο Σωτ. Βοργιάς πήρε 5 εκατ. δρχ. από τον παράγοντα της Αγίας Ελεούσας Ηλ. Νικολαϊδη για να τα δώσει στον Γ. Σπανέα, ώστε να μεσολαβήσει υπέρ της ομάδας του στο παιχνίδι Μαρκόπουλο - Αγ. Ελεούσα. Αποκάλυψε δε ο κ. Κούγιας ότι πηγή των πληροφοριών του είναι ο Γ. Σπανέας, που, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα, προσθέτοντας ότι του τηλεφώνησε ο Νικολαϊδης και του ζήτησε πίσω τα 5 εκατ., επειδή δε μερολήπτησε υπέρ της ομάδας του. Αντίθετα, ο Ηλ. Νικολαϊδης διέψευσε τις καταγγελίες, δηλώνοντας πως αν ήθελε να δωροδοκήσει τον Γ. Σπανέα δε χρειαζόταν μεσολαβητές, αφού τον γνωρίζει και, μάλιστα, τον βοήθησε ν' ανοίξει ένα μαγαζί με ελαστικά. Ο κ. Κούγιας επανέλαβε τους παραπάνω ισχυρισμούς και στις 8 Δεκέμβρη στην αθλητική εφημερίδα "Φως".

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε χτες και ο Αλ. Κούγιας εναντίον του Μ. Δημητρακόπουλου (αντιπρόεδρος στον Ιωνικό και δικηγόρος του Βοργιά), επειδή χαρακτήρισε ως "κοινές συκοφαντίες" όσα έχει πει για τις δωροδοκίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ