Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Ζητείται απόδοση ευθυνών

Παραβάσεις και στη διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού διαπιστώνει μέλος του ΔΣ

Να συζητηθεί στο ΔΣ της Εργατικής Εστίας η σαφέστατη παράβαση των ρυθμίσεων, που είχε αποφασίσει σχετικά με τη διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού για το 1996, έχει ζητηθεί από το μέλος του ΔΣ Γ. Σταυρόπουλο,ο οποίος επικαλείται στοιχεία που προκύπτουν από την κατάσταση διάθεσης δελτίων της διεύθυνσης μεταεργασιακής μέριμνας του οργανισμού.

Στην επιστολή του μέλους του ΔΣ αναφέρεται ότι "τα νούμερα είναι σημαντικά και ανάγονται σε δεκάδες εκατομμύρια δραχμές τα παρανόμως διατιθέντα δελτία κοινωνικού τουρισμού". Ζητά επίσης να αναζητηθούν ευθύνες "για την παράνομη αυτή μεθόδευση" και χρηματική αποζημίωση για τον οργανισμό ίση με το ύψος της αξίας των δελτίων που έχουν διατεθεί παράνομα. Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες δελτία κοινωνικού τουρισμού έχουν διατεθεί απευθείας με αποφάσεις του ΔΣ του οργανισμού. Ενας ακόμα σημαντικός αριθμός δελτίων, 1.000 για την ακρίβεια, έχει παραληφθεί από την πρόεδρο του οργανισμού Ι. Ζερβάκη,χωρίς απόφαση του ΔΣ.

Πάντως παραμένει σε εκκρεμότητα η υπόθεση των πλαστών αποδείξεων σχετικά με την ενοικίαση από τον οργανισμό μηχανολογικού εξοπλισμού για την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης τους πρώτους μήνες του 1996. Η υπόθεση απασχόλησε το ΔΣ της Εστίας, έγινε παραδεκτό από στελέχη του οργανισμού ότι υπήρξαν σοβαρές παρανομίες, έγινε έλεγχος από την ΥΠΕΔΑ με σοβαρές αξιόποινες διαπιστώσεις, αλλά το θέμα παραμένει στάσιμο και δεν έχει παρέμβει η δικαστική αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ