Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θέμα πρώτο: Ανεργία

Εκλογικό συνέδριο πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. ΔΕΣΚΕ: "Να αντισταθούμε και να επιμείνουμε"

Την Κυριακή και Δευτέρα, 15-16 Δεκέμβρη, διεξάγεται το εκλογικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής,σε μια περίοδο "γενικής επίθεσης του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου ενάντια στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων", όπως τονίζει στη διακήρυξή του ο συνδυασμός της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων (ΔΕΣΚΕ).

Στη διακήρυξη καταγγέλλεται η πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και ο νέος προϋπολογισμός, που "μεγαλώνει τη λιτότητα για το λαό και τους εργαζόμενους με δραστικές περικοπές σε όλους τους τομείς", ενώ καταγγέλλεται ακόμα ότι η περιοχή τείνει να μετατραπεί από βιομηχανική σε περιοχή εμπορίου και υπηρεσιών.

Η πολιτική αυτή - σημειώνεται στη διακήρυξη - έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, που παίρνει νέες ανησυχητικές διαστάσεις, μετά τη συρρίκνωση της "Χαλυβουργικής", της ΠΕΤΡΟΛΑ και της "Ελαιουργικής". Μετά το λουκέτο κάποιων άλλων, όπως AGROCAN, ΕΒΠΑ, ΠΕΡΦΕΤΙ. Τη μείωση των θέσεων εργασίας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά και την εν εξελίξει ιδιωτικοποίηση των ΕΛΔΑ, ενώ σε μια σειρά μικρές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες επικρατούν μεσαιωνικές μορφές εργασίας.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση - καταγγέλλεται - η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου ακολούθησε την τακτική της συναίνεσης, του συμβιβασμού και της αδράνειας. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα είναι, όπως τονίζεται στη διακήρυξη, "να πούμε ΟΧΙ στη μοιρολατρία και τον εφησυχασμό, να αντισταθούμε και να επιμείνουμε".

Σ' αυτή την κατεύθυνση η ΔΕΣΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να την υπερψηφίσουν και να παλέψουν για: Να σταματήσει η αποβιομηχάνιση και η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων. Να διαμορφωθούν κλαδικές πολιτικές και δημόσιοι φορείς στο χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας, στο χάλυβα, το τσιμέντο, τα πετρέλαια και την πολεμική βιομηχανία. Να υπερασπιστούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Να συμπαρασταθούν στους αγώνες των συνταξιούχων. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να μειωθεί ο χρόνος συνταξιοδότησης. Να καθιερωθεί 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο. Να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ. Να αυξηθούν τα κονδύλια για κοινωνικές δαπάνες κ. ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκαίνια ακόμη και στο συρρικνούμενο δίκτυο του ΟΣΕ! (2000-03-04 00:00:00.0)
"Εκσυγχρονισμός" με το βλέμμα στον ...Τρικούπη (1998-09-29 00:00:00.0)
Απολογιστικό συνέδριο στο ΕΚ Ελευσίνας (1998-04-23 00:00:00.0)
Σε υπερψήφιση του συνδυασμού της καλεί η ΔΕΣΚ (1998-01-23 00:00:00.0)
Στο "γκρίζο" φόντο της αποβιομηχάνισης (1996-12-14 00:00:00.0)
Με φόντο την ανεργία και το ξεπούλημα (1995-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ