Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Με φόντο την ανεργία και το ξεπούλημα

Με ανοιχτό το μέτωπο στα προβλήματα, η ΔΕΣΚ ζητά την ψήφο των αντιπροσώπων για αγωνιστική, αποτελεσματική πορεία, ενάντια στο συμβιβασμό και την αδράνεια

Με μαύρο φόντο την ανεργία που φτάνει το 17% στην περιοχή, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, το επιχειρούμενο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τον κίνδυνο να τιναχτούν στον αέρα άλλες 3.100 θέσεις εργασίας, αρχίζουν μεθαύριο Παρασκευή στις 5 το απόγευμα οι εργασίες του εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα στις 16 του μήνα.

Η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΔΕΣΚ), που υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ, στη διακήρυξή της προς τους αντιπροσώπους και τους εργαζόμενους της περιοχής τονίζει μεταξύ άλλων, σε σχέση με τη στάση της απέναντι στην πορεία του ΕΚΠ:"Επειδή πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να δρουν ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Επειδή απορρίπτουμε το δογματισμό της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του "ΣΥΝ", το "ναι σε ό,τι πει η ΓΣΕΕ" και την αναίρεση του δικαιώματος του ΕΚΠ να κάνει έστω κριτική. Επειδή ένα Εργατικό Κέντρο κρίνεται από το πώς αναζωογονεί, βοηθά και στηρίζει τα πρωτοβάθμια σωματεία, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, συνέπειας και συνέχειας. Επειδή η πλειοψηφία τηρεί στάση συνενοχής υπέρ της διετούς Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης της ΓΣΕΕ, που οδηγεί σε νέες απώλειες το μεροκάματο. Επειδή εξαντλείται μόνο σε έκδοση ανακοινώσεων και δελτίων Τύπου δυο χρόνια τώρα που χτυπάνε οι καμπάνες ξεπουλήματος ή διάλυσης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στο παραπέντε τώρα γίνονται κινήσεις σκοπιμότητας για την "τιμή των όπλων"... Για όλους αυτούς τους λόγους η ΔΕΣΚ δεν εγκρίνει τον διοικητικό απολογισμό και καλεί τους αντιπροσώπους να τον καταψηφίσουν".

Τα βασικά μέτωπα πάλης που αναδεικνύει η ΔΕΣΚ είναι: Η υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων με τη νομοθετική κατοχύρωση της ΑΤΑ, την επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Η αντίσταση στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που λεηλατεί το δημόσιο πλούτο και ερημώνει τη χώρα. Η καθιέρωση 35 ωρών εργασίας τη βδομάδα με παράλληλη βελτίωση των αποδοχών των εργαζομένων για την πάταξη και της ανεργίας. Η αύξηση των κοινωνικών δαπανών, που ο κρατικός προϋπολογισμός μείωσε δραματικά. Πάλη ενάντια στους φορομπηχτικούς νόμους και την εφαρμογή των προτάσεων των εργαζομένων.

Η ΔΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της, για να εξασφαλιστεί η αγωνιστική πορεία, για Εργατικό Κέντρο στην υπηρεσία των σωματείων και των εργαζομένων. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ που θα υπερασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα κλείσουν το δρόμο στην αυτοδυναμία της παράταξης που είναι προσκείμενη στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ