Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΤΑ
Με άδεια της Διοίκησης θα μιλάνε οι εργαζόμενοι!

Τι προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης των Ταχυδρομείων για τα "όρια της ενημέρωσης"! Επιχείρηση φίμωσης των εργαζομένων. Παραδοχές για την τριτοκοσμική κατάσταση στο ταχυδρομείο της Κηφισιάς από τον Α. Μαντά

"Πριν από κάθε παραχώρηση συνέντευξης σ' οποιοδήποτε ΜΜΕ και πριν την είσοδο δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις των ΕΛΤΑ, θα ενημερώνεται ιεραρχικά η Διοίκηση, προκειμένου να δίνεται η απαιτούμενη έγκριση και να καθορίζονται τα όρια ενημέρωσης".Να τι αναφέρει μεταξύ άλλων εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης των ΕΛΤΑ, με την οποία στοχεύει να φιμώσει τους εργαζόμενους και να καλύψει τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα Ταχυδρομεία. Να και ο λόγος που επιμελώς ο γενικός διευθυντής των ΕΛΤΑ, Α. Μαντάς,αρνείται να δημοσιοποιήσει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.

Η επίθεση στις δημοκρατικές ελευθερίες ολοκληρώνεται με την παράγραφο 4 της εγκυκλίου, όπου αναφέρεται συγκεκριμένα: "Για την ακριβή εφαρμογή και τήρηση όλων των παραπάνω καθιστούμε υπεύθυνο τον κάθε υπάλληλο του Οργανισμού ξεχωριστά και ιδιαίτερα τους προϊσταμένους όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιακών λειτουργιών".Να σημειωθεί, δε, ότι αυτό το αυταρχικής έμπνευσης κείμενο υποχρεώνονται να το υπογράψουν όλοι οι εργαζόμενοι!

Με την επίκληση αυτού του απαράδεκτου κειμένου - το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτουμε σήμερα - απαγορεύτηκε πρόσφατα σε δημοσιογράφο του "Ρ" να μπει στο ταχυδρομείο της Κηφισιάς και να μιλήσει με τους εργαζόμενους για τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν εκεί! Οι συνθήκες αυτές υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να κηρύξουν για σήμερα αποχή από την εργασία τους.

Επιστολή του κ. Μαντά

Στο μεταξύ με επιστολή του στην εφημερίδα μας ο γενικός διευθυντής των ΕΛΤΑ, Α. Μπανάς, έρχεται να αναγνωρίσει τις καταγγελίες που αφορούν την κατάσταση στο ταχυδρομείο της Κηφισιάς, αλλά αποφεύγει κάθε αναφορά στην απαράδεκτη εγκύκλιο και στην επιχείρηση φίμωσης των εργαζομένων. Συγκεκριμένα ο Α. Μαντάς χαρακτηρίζει "ακατάλληλο με πολλά προβλήματα" το συγκεκριμένο κτίριο, δίνοντας μάλιστα πλήρη περιγραφή για το πώς "εισρέουν τα νερά της βροχής".

Στη συνέχεια αναφέρεται στις ενέργειες που έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια η υπηρεσία για τη μεταστέγαση του ταχυδρομείου. Σημειώνει σχετικά ότι ήδη έχει βρεθεί κτίριο στην οδό Σολωμού 8, "που το μίσθωσε από 30/9/93, και προχώρησε σε μελέτη και δημοπράτηση, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες διαμόρφωσής του". Η μεταστέγαση όμως σκοντάφτει, όπως αναφέρει, σε εξώδικες διαμαρτυρίες κατοίκων και η υπηρεσία έχει καταφύγει στις νόμιμες διαδικασίες για να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Τέλος, με καθυστέρηση δύο χρόνων και βέβαια αφού προηγήθηκε το σχετικό δημοσίευμά μας, αλλά και ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή, η διοίκηση, όπως δηλώνει, είναι έτοιμη τώρα να προβεί σε ορισμένες άμεσες ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος, όπως: Δημιουργία εντός 15 ημερών ψευδοροφής για τη συλλογή και απορροή των υδάτων και αναζήτηση χώρων για προσωρινή μερική μεταστέγαση τμημάτων του υπάρχοντος Γραφείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ