Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τρέμουν τον λαϊκό "χείμαρρο"

"Αν η κυβέρνηση δεν τολμήσει να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας τότε σύντομα το "ρυάκι" της κοινωνικής αντίδρασης με αντιευρωπαϊκά χαρακτηριστικά θα γίνει "χείμαρρος"". Τα παραπάνω σημειώνουν με χτεσινή τους ανακοίνωση οι εμποροβιομήχανοι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ), δείχνοντας το άγχος και τον τρόμο που προκαλούν στους μεγαλοεπιχειρηματίες οι σωστά προσανατολισμένοι αγώνες του ελληνικού λαού. Παράλληλα καλούν την κυβέρνηση όχι μόνο να διατυπώσει, αλλά και να εφαρμόσει με ωμότητα την πολιτική που υπαγορεύουν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στα πλαίσια της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ. Με δυο λόγια από τη μια εκφράζουν την αγωνία τους για το διογκούμενο κίνημα αντίστασης και από την άλλη αξιώνουν τη λήψη κι άλλων αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση και από το λαό να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι για να... προλάβουμε το τρένο της ΟΝΕ.

Στα πλαίσια της ανοιχτής πρόκλησης και των κυνικών αξιώσεων που προβάλλουν το τελευταίο διάστημα οι εμποροβιομήχανοι, το ΕΒΕΑ σημειώνει πως "όλα τα σταθεροποιητικά προγράμματα έχουν αποτύχει", επειδή κατά τη γνώμη τους δεν ήταν τολμηρά, δηλαδή αρκούντως αντιλαϊκά.

Παράλληλα η ανακοίνωση του ΕΒΕΑ δεν παραλείπει να επαναλάβει τις αξιώσεις των εμποροβιομηχάνων για ξεπούλημα του δημόσιου τομέα και όσο γίνεται περισσότερων δραστηριοτήτων του στο ιδιωτικό κεφάλαιο, για περικοπές των δαπανών για επιχορηγήσεις, ενώ την ίδια στιγμή που καλεί την κυβέρνηση να εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική και από το λαό να σκύψει κι άλλο το κεφάλι, αξιώνει πάντα στο όνομα της αύξησης των επενδύσεων, παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών των μεγάλων επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ