Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Χρυσώνουν το χάπι της λιτότητας

Με εξαγγελίες αθλητικών έργων η αθλητική ηγεσία προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την πολιτική λιτότητας στο χώρο του αθλητισμού

Με εξαγγελίες αθλητικών έργων, το σύνολο των οποίων είχαν εξαγγελθεί χωρίς να υλοποιηθούν και από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρ. Φούρας, στα αιτήματα των εργαζομένων στα εθνικά γυμναστήρια που απεργούν για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο και των δήμων της χώρας για υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων αναφορικά με τα προγράμματα μαζικής άθλησης.

Εχουμε λοιπόν και λέμε: Για αποζημιώσεις, προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα του υπό ανέγερση γηπέδου του ΠΑΟΚ από 6 σε 8,5 χιλιάδες θέσεις, η ΓΓΑ θα διαθέσει 1,9 δισ. δρχ. Για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΟΠΑΠ και της ΓΓΑ στο ΟΑΚΑ, μέχρι το 2000 θα κατασκευαστούν δύο κτίρια συνολικής επιφάνειας 25.500 τμ το κόστος των οποίων θα ανέλθει στα 10 δισ. δρχ. Στη Νίκαια και στα Ανω Λιόσια θα κατασκευαστούν τα γήπεδα των βαρέων αθλημάτων, τα οποία είχαν εξαγγελθεί και από τον προηγούμενο υφυπουργό Αθλητισμού. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, υποστήριξε ο Ανδρ. Φούρας, χωρίς όμως να γνωρίζει κι ο ίδιος αν στον προϋπολογισμό λιτότητας του υπουργείου Οικονομικών, έχουν προβλεφτεί κονδύλια για αθλητικά έργα. "Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δεν έχει εξειδικευτεί, εκτός από ένα ποσόν 5,5 δισ. για το "Αθήνα 97" και 300 εκατ. δρχ. για τη διεκδίκηση της Ολυμπιάδας του 2004. Θα διεκδικήσουμε πάντως ένα δυναμικό πρόγραμμα για το 1997" υπογράμμισε.

Κατά τ' άλλα ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το κέντρο καρδιολογίας του "Ιπποκράτειου" νοσοκομείου θ' αρχίσει να εφαρμόζεται σύντομα το πρόγραμμα "Φειδιππίδης", το οποίο προβλέπει προληπτικό έλεγχο των αθλητών της χώρας. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 50 εκατ. δρχ. Ανάλογο πρόγραμμα είχε εξαγγείλει και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και μάλιστα το κόστος του είχε υπολογιστεί πριν δυο χρόνια στο 1 δισ. δρχ. Σε ερώτηση του "Ρ" για τα προγράμματα μαζικής άθλησης, ο υφυπουργός δε δεσμεύτηκε σε τίποτα, αφήνοντας να νοηθεί ότι δύσκολα θα βρεθούν χρήματα για την υλοποίησή τους, έστω και με τρεις - τέσσερις μήνες καθυστέρηση.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ