Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Αυτοκτονία στη Μαδρίτη

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 87-78 από την Εστουντιάντες και μπλέκει σε περιπέτειες στην επόμενη φάση

Στη Μαδρίτη "πέθαναν" τελικά τα όνειρα του Ολυμπιακού για να αποφύγει τα χειρότερα στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, αφού ηττήθηκε από την Εστουντιάντες με 87-78 στην τελευταία αγωνιστική και κατατάχτηκε πέμπτος στον όμιλό του. Ετσι τώρα οι "Ερυθρόλευκοι" έχουν δύσκολο έργο, αφού συμμετέχουν σε όμιλο - φωτιά.

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός τίθεται αντιμέτωπος με την ιταλική Στεφανέλ, την ισραηλινή Μακαμπί, τη γερμανική Αλμπα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη βελγική Σαρλερουά.

Το "Παλάθιος ντε λος Ντεπόρτες" αποδείχτηκε γρουσούζικο άλλη μια φορά για τους "Πειραιώτες". Πέρσι ήταν η ήττα από τη Ρεάλ που τους απέκλεισε από το φάιναλ φορ του Παρισιού, φέτος η ήττα από την Εστουντιάντες τους βάζει σε μπελάδες.

Στο χτεσινό παιχνίδι θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς αυτοκτόνησαν, αφού έφθασαν να προηγηθούν και με 18 πόντους αλλά τελικά ηττήθηκαν.

Ο,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Ολυμπιακό, αφού αιφνιδίασε τους Ισπανούς και προηγήθηκε στα μισά του ημιχρόνου με 28-7. Από κει και ύστερα όμως η ελληνική ομάδα έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού δίνοντας το δικαίωμα στους Ισπανούς να μειώσουν στο ημίχρονο στους πέντε πόντους (35-40). Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο Β αφού οι "ερυθρόλευκοι" μάταια προσπαθούσαν να συνέλθουν, ενώ οι παίκτες της Εστουντιάντες με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς αύξαναν συνεχώς τη διαφορά.

ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ: Τόμσον 11, Μαρτίνεθ 5, Αϊσα 7, Γκαρσία 4, Χιμένεθ 15, Ουϊλιαμς 13, Ντε Μιγκέλ 20, Πεσίνα 11.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 6, Σιγάλας 12, Αντερσον 8, Παπανικολάου 11, Φασούλας 11, Βελπ, Ρίβερς 27.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ