Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μήνυση Αγγελίδη κατά Αλεξάντερ

Ενώπιον του εισαγγελέα... παρήλασε χτες ο Γκάρι Αλεξάντερ, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο Ντίνος Αγγελίδης. Ο Αμερικανός απολογήθηκε για το επεισόδιο που δημιούργησε την Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο κι αφέθηκε ελεύθερος να επιστρέψει στην Τουρκία. Είναι πάντως κατηγορούμενος για βιαιοπραγία σε βάρος συναθλητή του κι αν έρθει στη χώρα μας θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 2 Ιούνη.

Ο Αρης κινείται πλέον προς την πλευρά της ΦΙΜΠΑ προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία και να διαφυλάξει τους παίκτες του από πιθανή ποινή. Το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι ότι το άρθρο 35 των κανονισμών της ΦΙΜΠΑ προβλέπει το μηδενισμό της ομάδας που έμεινε με λιγότερους από δύο παίκτες, αλλά δε λέει τίποτα στην περίπτωση που αποβάλλονται και οι είκοσι παίκτες των δύο ομάδων. Ούτε φυσικά υπάρχει και δεδικασμένο για να προβλέψει κανείς τι περίπου μέλλει γενέσθαι, καθώς δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση στην ιστορία του μπάσκετ. Η απόφαση του Γερμανού δικαστή της ΦΙΜΠΑ κ. Ντροσκ θα εξαρτηθεί από το τι έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα και ο παρατηρητής στην έκθεσή του.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε χτες προκλητική τη συμπεριφορά του Αμερικανού, παράλληλα στιγμάτισε την αδράνεια των παραγόντων του Αρη στο θέμα που δημιουργήθηκε με την ανάρτηση του πανό. "Επρεπε να επέμβει η διοίκηση ώστε να κατέβει το πανό και να επικρατήσει αυτοσυγκράτηση", υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ