Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις

ΜΙΛΑΝΟ.-

Οι χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων διάφορων κλάδων της Ιταλίας ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι.

Οι μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων και των "Fiat" και "Olivetti", παρέμειναν κλειστές για 4 ώρες λόγω της απεργίας των περίπου 1 εκατομμυρίου εργαζομένων τους. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας, ενώ οι σιδηρόδρομοι απέργησαν για 8 ώρες.

Γενικά, η βδομάδα που πέρασε ήταν βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων στη χώρα. Τόσο οι εναέριοι ελεγκτές, οι εργαζόμενοι στους κρατικούς σιδηροδρόμους, στο μετρό, στα λεωφορεία και στα τραμ, όσο και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα "φέρι μποτ" πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδα ποικίλες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συνολικά, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω του αδιέξοδου που έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές τους συμβάσεις, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τα σχέδια αναδιάρθρωσης των συγκοινωνιακών υπηρεσιών, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να απολυθούν αρκετοί εργαζόμενοι και να αλλάξουν τα ωράρια εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ