Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει την Τρίτη στη Βουλή και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 1997. Τον προϋπολογισμό που ήδη έχει γνωρίσει τη λαϊκή κατακραυγή και καταγγέλλεται από το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Ενας προϋπολογισμός οι ρυθμίσεις του οποίου ξεκινούν από την τρομακτική φορολογική επιβάρυνση εκείνων που αποκλειστικά φέρουν το βάρος της φορολογίας, προβλέπουν το πετσόκομμα όλων των δαπανών που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, επιβάλλουν το ξερίζωμα δαπανών και επιδομάτων για ευπαθείς κατηγορίες των πολιτών, και φτάνουν ακόμα και στον σφαγιασμό των δαπανών για τις συντάξεις των αντιστασιακών.

Στην πραγματικότητα, ο κρατικός προϋπολογισμός του 1997 αποτελεί για το κεφάλαιο και την κυβέρνηση ένα αποφασιστικό βήμα για τη με κάθε τρόπο βίαιη ανακατανομή εισοδημάτων υπέρ της οικονομικής ολιγαρχίας, στοχεύει στην επιτάχυνση της μεταφοράς πόρων προς τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, επιδιώκει τη "σύγκλιση" των οικονομικών δεικτών με τις επιταγές της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ. Ενας προϋπολογισμός, η εφαρμογή του οποίου σπρώχνει στην απόγνωση το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού.

Ο "Ρ" επιχειρεί σήμερα μια διαφορετική προσέγγιση σε θέματα που έχουν σχέση με τον προϋπολογισμό. Παρουσιάζει το μέγεθος της πρόκλησης της κυβέρνησης, η οποία την ώρα που περιφρονεί τα δίκαια αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων, αρνείται να εισπράξει ακόμα και βεβαιωμένους φόρους. Αναλύει το θέμα των περικοπών των επιχορηγήσεων και αποκαλύπτει το πραγματικό μέγεθος των στρατιωτικών δαπανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ