Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Συνεχής αύξηση του αριθμού των νεκρών

ΚΟΛΟΜΠΟ.-

Τους 80 έχουν φτάσει οι νεκροί από την προχτεσινή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, για την οποία οι αρχές κατηγορούν τους αυτονομιστές Ταμίλ.

Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς, καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ανασύρουν ανθρώπινα σώματα από τα ερείπια. Οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι κάτω από τα ερείπια υπάρχουν τουλάχιστον 12 νεκροί πολίτες.

Η Αστυνομία του Κολόμπο, στο μεταξύ, ανακοίνωσε πως πέτυχε την αναγνώριση των μελών της ομάδας αυτοκτονίας των "Τίγρεων Ταμίλ" που πραγματοποίησαν την επιχείρηση στην καρδιά του Κολόμπο.

Ο ένας από τους κομάντος οδηγούσε το φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε 200 κιλά εκρηκτικών, ενώ δύο συνεργοί του, κατά την Αστυνομία πάντα, τον συνόδευσαν στον τόπο της επίθεσης και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν και συνελήφθησαν.

Οι ζημιές στο κτίριο που υπέστη την επίθεση είναι τρομακτικές. Ακόμα, 400 αυτοκίνητα στον περιβάλλοντα χώρο καταστράφηκαν ολοσχερώς. Πάντως, τα αποθέματα χρυσού, τα χρηματοκιβώτια και τα αρχεία της Κεντρικής Τράπεζας, που στεγαζόταν στο κτίριο, παρέμειναν ανέπαφα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ