Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εξελίξεις με την παρακολούθηση της Ουάσιγκτον

Με γοργά βήματα φαίνεται να προχωρούν οι ισραηλινο - συριακές συνομιλίες υπό το βλέμμα της Ουάσιγκτον στην πόλη Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Βήματα φαίνεται να γίνονται και στην κατεύθυνση της ικανοποίησης του ισραηλινού αιτήματος για διαγραφή άρθρων του καταστατικού της ΟΑΠ.

Εκπρόσωποι των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών απέφυγαν να κάνουν την οποιαδήποτε δήλωση. Ο Αμερικανός μεσολαβητής Ντένις Ρος, όμως, που παρακολουθεί από κοντά τις συνομιλίες, έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο, αφού οι δύο πλευρές μοιάζουν να συμφωνούν σε όλο και περισσότερα σημεία σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων, που θα οδηγήσει στην αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα υψώματα του Γκολάν. Στο σχετικό ανακοινωθέν, βέβαια, αναφέρεται ότι υπάρχουν ακόμα πολλές διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες δε θεωρούνται αγεφύρωτες.

Την ίδια στιγμή, ισραηλινές διπλωματικές πηγές δήλωναν ότι το εξόριστο Εθνικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο αναμένεται να συγκληθεί στις αρχές του Απρίλη για να συζητήσει το αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης για διαγραφή των άρθρων της ΟΑΠ, που, σύμφωνα με το Ισραήλ, μιλούν για καταστροφή του εβραϊκού κράτους. Οι ισραηλινοί αυτοί ισχυρισμοί δεν επιβεβαιώθηκαν από την παλαιστινιακή αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ