Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα "λάθη" του Μπλέιζ

Μπορεί ένας νεκρός να κάνει λάθη; Φαίνεται ότι μπορεί. Το λάθος, που μπορεί να κάνει ένας ζωντανός, είναι να βρεθεί στα καλά καθούμενα νεκρός. Αυτά και άλλα θα παρακολουθήσουμε με την ανάσα κομμένη και το μάτι μισόκλειστο στις 03.00 (!), αν είναι δυνατόν, από το STAR με την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της "Αγκάθα Κρίστι": "Το λάθος του νεκρού", σε σκηνοθεσία Κλάιβ Ντόνερ. Ολα θα ξεκινήσουν σαν ένα αστείο, σαν ένα απλό παιχνίδι, σαν ένα παιχνίδι για μεγάλους. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, για να σκοτώσει την πλήξη της, αποφασίζει να σκοτώσει ή να σκοτωθεί... Αποφασίζει να παίξει ένα παιχνίδι για εκείνη και τους φίλους της "Το παιχνίδι του δολοφόνου". Κάθισε, λοιπόν, το σκέφτηκε, το ετοίμασε και το έδωσε στο μικρό της περιβάλλον, προτείνοντάς τους να το παίξουν... Ολοι οι φίλοι που διάβασαν το σενάριο συνειδητοποίησαν ότι όταν υπάρχει ένας δολοφόνος, υπάρχει ένα θύμα, μια αιτία ή και πολλές. Επίσης, υπάρχει ένα πτώμα, πολλοί ύποπτοι, αλλά μόνον ένας ένοχος. Να το παίξουμε, είπαν, ενθουσιασμένοι. Και το έπαιξαν με κέφι και νεανικότητα! Οταν, όμως, στο τέλος του παιχνιδιού ανακάλυψαν ένα πραγματικό πτώμα, υπέθεσαν, έντρομοι, ότι και ο ένοχος θα είναι πραγματικός. Με σάρκα και οστά. Και μάλιστα ότι κυκλοφορεί ανάμεσα τους, ότι είναι ένας από αυτούς.. Ο τέλειος συμπαίκτης, ο μοναδικός, ο αλάθητος Ηρακλής Πουαρό θα λύσει το αίνιγμα. Με τον Πίτερ Ουστίνοφ.

Από το MEGA στις 23.40 "Μπλέιζ" του Ρον Σέλτον.

Μια εξαιρετική ταινία με την εκπληκτική ερμηνεία του Πολ Νιούμαν, που δυστυχώς δεν κατάφερε να αποσπάσει ένα Οσκαρ, το οποίο ασφαλώς δικαιούνταν. Πρόκειται για μια αληθινή ταινία, που αναφέρεται στη σχέση της νεαρής στριπτιζέζ Μπλέιζ και του μεσήλικα κυβερνήτη Ερλ Κει Λονγκ, που οδήγησε τον τελευταίο σε εκλογική ήττα. Τη στιγμή όμως που ο Ερλ επανεκλέγεται και ξαναπαίρνει το αξίωμα του κυβερνήτη της συντηρητικής αυτής πολιτείας του Νότου, παθαίνει μια καρδιακή κρίση και πεθαίνει.

Από το STAR στις 21.00 "Μπινγκ" του Πένι Μάρσαλ.

Μια ευχάριστη κωμωδία αμερικανικής παραγωγής, έτσι για να αλλάξουμε λίγο σκέψεις. Ενας συνηθισμένος έφηβος ερωτεύεται μια συμμαθήτριά του, η οποία τον περνάει ένα κεφάλι... Ο καημένος ο Τζο, απελπισμένος, εύχεται και προσεύχεται να ψηλώσει. Μια μέρα μπροστά σ' ένα μηχάνημα, που λέει τη μοίρα, κάνει την ίδια ευχή και το επόμενο πρωί, σηκώνεται δεκαπέντε πόντους ψηλότερος! Ο Τομ Χανχ ερμηνεύει το ρόλο του δεκατριάχρονου που μπαίνει στο σώμα ενός τριαντάρη. Ηταν υποψήφιος για Οσκαρ α αντρικού ρόλου.

Και από τον ΑΝΤΕΝΝΑ, αν έχετε αϋπνία φυσικά, στις 03.45 "Η σωσίας" του Γκάρι Νέλσον. Μια ταινία μυστηρίου, που προβάλλεται σε... μυστήρια ώρα, που αφηγείται την περιπέτεια μιας γυναίκας που χάνει την κορούλα της και κάνει ψυχοθεραπεία για ένα χρόνο. Οταν αποθεραπευτεί και ανακτά τη θέληση για ζωή, πιάνει δουλιά ως διακοσμήτρια σ' ένα κατάστημα, κερδίζοντας με την επίμονη και ακούραστη δουλιά της την εμπιστοσύνη του Ελληνα εργοδότη της. Μια μέρα όμως, η ψυχική της ηρεμία κλονίζεται, όταν βλέπει μέσα από τη βιτρίνα ένα κοριτσάκι που μοιάζει εκπληκτικά με το δικό της...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παιχνίδια και φόβοι (2010-09-17 00:00:00.0)
Το νεκρό κορίτσι (2007-05-03 00:00:00.0)
«Animal Factory» (2004-07-13 00:00:00.0)
Εφιαλτικό ταξίδι (2003-09-11 00:00:00.0)
Λύνοντας το «γρίφο» (2003-03-16 00:00:00.0)
Τα βήματα του Τόμας (1996-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ