Τρίτη 6 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Ταραχές και απειλές για μποϊκοτάζ των εκλογών

ΝΤΑΚΑ.-

Εφτά υποψήφιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του Μπαγκλαντές βρίσκονται μεταξύ των 27 ανθρώπων οι οποίοι τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις κατά των γενικών εκλογών της ερχόμενης βδομάδας, αναφέρουν ειδησεογραφικά πρακτορεία και εφημερίδες.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν και χτύπησαν τους πολιτικούς, σε ταραχές που ξέσπασαν σε βόρειες και νότιες περιοχές της χώρας, όπως αναφέρουν οι εφημερίδες "Ιτεφακ" και "Τζανακάθα", χωρίς πάντως να προχωρούν σε λεπτομέρειες.

Αστυνομική ανακοίνωση σημειώνει ότι οι διαδηλωτές έκαψαν δύο εκλογικά κέντρα στο βορρά, καταστρέφοντας επίσημα αρχεία, ενώ την Κυριακή χιλιάδες διαδηλωτές κατέστρεψαν 200 οχήματα και τραυμάτισαν 20 ανθρώπους στη νοτιοανατολική πόλη Τσαϊτεγκόνγκ.

Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, που φοβούνται εκτεταμένη νοθεία, απειλούν να μπλοκάρουν την εκλογική διαδικασία, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15 Φλεβάρη, αν η πρωθυπουργός, Κχαλέντα Ζία, δεν παραιτηθεί και δεν ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ