Τρίτη 6 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΒΕ
Επανεξετάζει τις αυξήσεις στις συντάξεις
  • Θα δοθεί 3,5+3,5% και διορθωτικό ποσό 3% από 1.9.1996
  • Η Ομοσπονδία των Συνταξιούχων επιμένει αγωνιστικά στο διεκδικητικό πλαίσιο για αυξήσεις μέχρι και 15% μέσα στο 1996

Στην επανεξέταση της ευθυγραμμισμένης με την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης απόφαση για αυξήσεις 3,5%+3,5% στις συντάξεις, μέσα στο 1996, θα προχωρήσει η Διοίκηση του ΤΕΒΕ. Αυτό διαφάνηκε μετά τη χτεσινή συνάντηση που έγινε μεταξύ της Διοίκησης του ΤΕΒΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ.

Η επανεξέταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πάλης των συνταξιούχων και της συμπαράταξης των εν ενεργεία συναδέλφων τους και αποδεικνύει ότι οι δείκτες της σύγκλισης του Μάαστριχτ δεν αποτελούν ...άβατο μπροστά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της ΓΣΕΒΕΕ και ο πρόεδρός της, Δ. Κορφιάτης, έθεσε για συζήτηση την πρόταση για αυξήσεις 10%. Τελικά, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δ. Κορφιάτης διαμορφώθηκε η πρόταση να δοθεί αρχικά το 3,5%+3,5% και από την 1.9.1996 να δοθεί διορθωτικό ποσό 3%. Ο Δ. Κορφιάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τροπή των πραγμάτων με την έννοια ότι υπήρχε μια απόφαση που οι συνταξιούχοι και η ΓΣΕΒΕΕ αγωνίστηκαν να αλλάξει, ενώ αναγνώρισε ότι και η εφάπαξ αύξηση κατά 10% "είναι λίγη στις σημερινές συνθήκες".

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Χρ. Τριάντης δήλωσε ότι η ΓΣΕΒΕΕ στήριξε τον αγώνα των συνταξιούχων, με στόχο την ανάκληση της "άδικης απόφασης της πλειοψηφίας του Ταμείου". "Αυτή η απόφαση, πρόσθεσε ο Χρ. Τριάντης, δε μας ικανοποιεί από τη σκοπιά ότι έχουμε ένα διαφορετικό διεκδικητικό πλαίσιο. Διεκδικούμε να διαμορφωθούν οι κατώτερες συντάξεις του ΤΕΒΕ στο 80% των αποδοχών της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέσα στο 1996 και ζητάμε να δοθούν αυξήσεις 15% σε συντάξεις μέχρι 150.000 δραχμές και 10% για συντάξεις μεγαλύτερες των 150.000".

"Αυτό το πλαίσιο, τόνισε ο Χρ. Τριάντης, θα το παλέψουμε αγωνιστικά προς την κατεύθυνση των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων και θα ζητήσουμε βέβαια και τη στήριξη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΒΕ, επειδή είναι αιρετό συμβούλιο. Πέρα όμως από αυτό ο διοικητής του ΤΕΒΕ Κ. Κόντος είχε κατ' επανάληψη δηλώσει στις πόλεις που επισκέφτηκε τον Νοέμβριο του 1995 (π.χ. Ξάνθη, Λαμία, Λάρισα) ότι θα βάλει αύξηση των εισφορών 10% για το 1996 - και μπήκε 11%. Ταυτόχρονα, έλεγε ότι θα δώσει αύξηση κατά 10% στις συντάξεις. Και αυτό ο συνταξιούχος το "έδεσε κόμπο"".

Ο Χρ. Τριάντης είπε ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα ανακοινωθούν, αφού αποφασίσει το ΔΣ του ΤΕΒΕ για το ύψος των συντάξεων και αφού υπάρξει και απάντηση του υπουργού Εργασίας, με τον οποίο θα συναντηθούν αύριο ή μεθαύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ