Πέμπτη 8 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Διαβαλκανική Σύνοδο προτείνει ο Βιντένοφ

ΣΟΦΙΑ.-

Διαβαλκανική σύνοδο σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών πρότεινε χτες ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, Ζαν Βιντένοφ. Ως σκοπό της συνάντησης που πρότεινε όρισε την επανέναρξη του διαλόγου και της πριν τον εμφύλιο στην πρώην Γιουγκοσλαβική κρίση διαβαλκανικής συνεργασίας.

Ο Βιντένοφ ανάπτυξε την πρότασή του στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Ειρήνη στα Βαλκάνια", στο Διεθνές Φόρουμ του Νταβός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, υπάρχει η ανάγκη να διασφαλιστεί διαρκής ειρήνη στα Βαλκάνια, καθώς και η ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας.

Την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη ο Βιντένοφ θα επισκεφθεί επίσημα το Βελιγράδι, ενώ χτες υπογράφτηκε η Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των υπουργείων Αμυνας της Βουλγαρίας και της Νέας Γιουγκοσλαβίας.

Στο Φόρουμ του Νταβός, ο Βιντένοφ πραγματοποίησε μια σειρά επαφών, στην κυριότερη από τις οποίες συνάντησε το βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Ο Χόλμπρουκ υποσχέθηκε για λογαριασμό της χώρας του ότι θα κινηθεί στην κατεύθυνση θέσπισης ενός καθεστώτος "ευνοούμενου κράτους" στις εμπορικές συναλλαγές της Βουλγαρίας με τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ