Πέμπτη 8 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Αιματηρές επιθέσεις

ΑΛΓΕΡΙ.-

Η περίοδος της ηρεμίας δε διήρκεσε πολύ στην Αλγερία. Οι βομβιστικές επιθέσεις και οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν τους φόβους εκείνων που υποστήριζαν ότι ο εμφύλιος σπαραγμός δεν έχει τελειώσει.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη το απόγευμα της Δευτέρας πολύ κοντά στο νοσοκομείο της πόλης Αϊν Μπέσεμ της Βόρειας Αλγερίας. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 22, από τους οποίους οι 3 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η είδηση δόθηκε στα αλγερινά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με ένα 24ωρο καθυστέρησης από τις αρχές ασφαλείας της χώρας, χωρίς, όμως, να δοθεί κάποια εξήγηση γι' αυτό.

Επίθεση από άγνωστους οπλοφόρους δέχτηκε την Τρίτη και ο δήμαρχος του προαστίου Αϊν Μπενιάν του Αλγερίου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, όπως και ο οδηγός του. Και αυτή η επίθεση είδε με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση το φως της δημοσιότητας. Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης, η αλγερινή Αστυνομία θεωρεί ότι οι δράστες προέρχονται από το χώρο των εξτρεμιστικών μουσουλμανικών οργανώσεων.

Πηγές των αλγερινών μυστικών αρχών ασφαλείας άφησαν να διαρρεύσει χτες, ότι την τελευταία βδομάδα έχουν σκοτωθεί "29 εγκληματίες" σε συγκρούσεις του αλγερινού στρατού με φανατικούς ισλαμιστές. Μόνο μέσα στο Γενάρη, έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις και τις επιθέσεις της εμφύλιας σύρραξης 310 άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ