Πέμπτη 8 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητά και τα "ρέστα" ο Μπολτσής!

Εκδικάζεται σήμερα αγωγή του μεγαλοεργολάβου εις βάρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίαςμ από τον οποίο ζητά "αποζημίωση" πάνω από δύο δισ. για τα 670 διαμερίσματα του Ρέντη! Υπόνοιες ότι μεθοδεύεται από υψηλά ιστάμενους η κατασκευή προσχημάτων για την ολοκλήρωση του γνωστού σκανδάλου

Με διατυπωμένες βάσιμες υπόνοιες ότι μεθοδεύεται η κατασκευή προσχημάτων για τη διευκόλυνση των επιδιώξεων του γνωστού μεγαλοεργολάβου Μπολτσή σε βάρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,εκδικάζεται σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας αγωγή του πρώτου σε βάρος του Οργανισμού. Με την αγωγή ο Μπολτσής φτάνει να διεκδικεί από τον ΟΕΚ την καταβολή του ποσού των 1.988.666.000 δρχ. "νομιμοτόκως" ως... αποζημίωση για τη γνωστή υπόθεση των 670 διαμερισμάτων που κατασκεύασε στον Ρέντη για λογαριασμό δήθεν του Οργανισμού, τα οποία τελικά δεν αγοράστηκαν όταν αποκαλύφθηκε το γνωστό σκάνδαλο! Στόχος του μεγαλοεργολάβου είναι η εξασφάλιση μιας ευνοϊκής απόφασης, ώστε ή να αποσπάσει από τον ΟΕΚ το ποσόν που σε καμιά περίπτωση δε δικαιούται ή πολύ περισσότερο να χρησιμοποιηθεί εκβιαστικά μια τέτοια απόφαση από παράγοντες μέσα στον ίδιο τον Οργανισμό και το υπουργείο Εργασίας, ώστε να προχωρήσουν στην αγορά των διαμερισμάτων υπό το πρόσχημα της... υπεράσπισης των συμφερόντων του ΟΕΚ!Πάντως, τα οικοδομικά σωματεία και όχι μόνο, έχουν δηλώσει με τον πιο υπεύθυνο τρόπο και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι σε καμιά περίπτωση δε θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση του σκανδάλου, πράγμα που μεθοδεύουν υψηλά ιστάμενοι κυβερνητικοί παράγοντες, γνωστοί για τις σχέσεις τους με τον Μπολτσή.

Στο μεταξύ το ελληνικό δημόσιο με γραπτή παρέμβασή του στο Δικαστήριο, ζητά την απόρριψη της αγωγής Μπολτή κυρίως για το λόγο ότι ποτέ ο ΟΕΚ δεν έχει υπογράψει σχετικό συμβόλαιο αγοράς των συγκεκριμένων διαμερισμάτων και επομένως δεν έχει αναλάβει καμιά συμβατική ευθύνη.Οπως αναφέρεται, από τη μεριά του ΟΕΚ υπήρχε μόνο διακήρυξη που δεν είναι πρόταση προς σύμβαση, αλλά πρόσκληση προς υποβολή προσφορών.

Παραλείπει, ωστόσο το ελληνικό δημόσιο να αναφέρει αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία που ενισχύουν τη θέση του ΟΕΚ, όπως για παράδειγμα ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος που ισχυρίζεται ότι ζημιώθηκε λόγω της μη αγοράς των διαμερισμάτων του από το Οργανισμό, είχε πάρει τις άδειες για την κατασκευή των συγκεκριμένων πολυκατοικιών οχτώ ολόκληρους μήνες πριν ο ΟΕΚ ζητήσει προσφορές!Ακόμα ότι ο Μπολτσής αποδείχτηκε αφερέγγυος και ασυνεπής προς τον ΟΕΚ όχι μόνο ως προς τα συγκεκριμένα 670 διαμερίσματα, αλλά και ως προς τις συμβατικές του υποχρεώσεις από προηγούμενες αγορές (κακοτεχνίες, παραλείψεις, παράτυπες οικονομικές αξιώσεις από τον Οργανισμό κλπ). Βεβαίως, ο ΟΕΚ ελέγχεται για το γεγονός ότι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, μπήκε σε νέες διαπραγματεύσεις με τον Μπολτσή για την αγορά των 670 διαμερισμάτων, χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε σχετική συμφωνία λόγω των αντιδράσεων που ξεσήκωσε το επιχειρούμενο νέο σκάνδαλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ