Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
μια εκδήλωση
  • Ημερίδα με θέμα "Παιδεία - Ισότητα των δύο φύλων" οργανώνει τη Δευτέρα,(5μ.μ.), στο ξενοδοχείο "Εσπέρια" (Σταδίου 22), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.Θα μιλήσουν: Η πρόεδρος της ΟΓΕ Καλλιόπη Καρακάση - Μπουντούρογλου και η εκπαιδευτικός Ρούλα Χαλάτση.Εισηγητές θα είναι οι: Νίκος Μαρκάτος(πρύτανης του ΕΜΠ), Δέσποινα Σιδηροπούλου - Δημακάκου (σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού), Μιχάλης Μερακλής (καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών), Αλεξάνδρα Λαμπράκη - Πανάγου (αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών), Γιάννης Μπασλής (δρ. Φιλοσοφίας, διευθυντής του περιοδικού "Γλώσσα"). Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση.
  • Στην αίθουσα "Κίνηση" της ΠΠΚ (Υπατίας 1 και Μητροπόλεως), τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), στα πλαίσια του κύκλου "Λογοτεχνία - Θεωρητική Σκέψη - Κριτική", θα γίνει συζήτηση με θέμα: "Ο συγγραφέας ως δημιουργός και ως πολίτης". Συζητούν οι: Παύλος Μάτεσις, Κώστας Γεωργουσόπουλος.Συντονίζει η Νένη Ευθυμιάδη.Ο ηθοποιός Νίκος Καραγιώργος θα διαβάσει το ανέκδοτο διήγημα του Μάτεσι "Για ώρα ανάγκης".
  • Στο "Σπίτι της Κύπρου" (Ηρακλείτου 10), τη Δευτέρα (8.30μ.μ.) ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Φάνης Ι. Κακριδής θα δώσει τη διάλεξη: "Ο Ιωάννης Συκουτρής στην Κύπρο (1922 - 1924). Από την αλληλογραφία του με την "κλίκα"".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ